Zsarolás

2022.06.28. 08:32

Csöbörből vödörbe: vádat emeltek a megyei börtönkórház egyik fogvatartottja ellen

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség minősített zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint egy üzenet miatt követelt sérelemdíjat.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottat 2021 szeptemberében egy Hajdú-Bihar megyei büntetés-végrehajtási kórházban helyezték el, ahol a sértettel egy kórterembe került. A vádlott a sértett távollétében 2021. szeptember 11-én kinyitotta annak szekrényét, majd észrevette, hogy abban a férfi egy üzenetet helyezett el, amin szitkozódó szavakkal felhívta a figyelmet, hogy a szekrényt ő használja. A vádlott ezen felháborodott, és amikor a férfi visszatért az egészségügyi kezeléséről, felszólította, hogy kapcsolattartóján keresztül négy napon belül fizessen meg neki százezer forint sérelemdíjat, és megfenyegette a sértettet, hogy ha nem fizet, akkor bántalmazni fogja. A vádlott másnap megismételte a fenyegetést, ekkor a sértettől harmincezer forint átadását követelte. Miután az egészségügyi központban megtudták a történteket, a két férfit elkülönítették egymástól – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség az erőszakos, többszörös visszaeső vádlottal szemben súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. A járási ügyészség a vádiratban mértékes indítványt is előterjesztett arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén a vádiratban foglaltakkal egyezően beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában