Sokat tettek a városért

2022.07.01. 18:13

Vámospércs kiválóságait díjazták a Hajdú Napok pénteki nyitányán

Mindig lesznek olyanok, akik a közösség érdekében viszik előre a város fejlődését.

Ötödik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Hajdú Napokat Vámospércsen, melynek pénteki nyitónapján a város kitüntetődíjait adták át ünnepélyes keretek között a nemrég megújult művelődési ház színháztermében.

Forrás: Bekecs Sándor

–  Tudnunk kell megállni egy pillanatra, és fejet hajtani azok előtt, akik kiérdemelték 2022-ben, hogy rájuk irányítsuk városunknak a figyelmét. Az életműveik függetlenek ugyan a hivataluktól, de nem függetlenek a helyi közösségtől, melynek alakítói és részei – fogalmazott Ménes Andrea polgármester. Köszöntőjében kiemelte,

Vámospércs fejlődésének letéteményesei azok a lakosok, akik a közösségért is tettek.

Ménes Andrea polgármester | Forrás: Bekecs Sándor

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke beszédében felidézte: hazánk ezeréves történelme során több sötét korszakot is megélt, amelyekből a kiutat mindig egy-egy kiemelkedő személy mutatta meg.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke | Forrás: Bekecs Sándor

– A mohácsi vész után az akkori emberek azt gondolhatták, életük reménytelenné vált, azonban sok évtizeddel később mégis úgy döntöttek, hogy akár az életüket adják a haza szolgálatáért. Biztosították Bocskai Istvánt, hogy az a cél, amit ő kitűzött, az elérhető legyen – fogalmazott.

Forrás: Bekecs Sándor

A köszöntőket követően adták át a város elismeréseit.

A város közszolgálatáért Bessenyei Györgyné, oktatásügyéért Tankáné Antal Irén és Kovács Ferencné, közművelődéséért Szabó Mihályné, sportjáért Kertész Pál vehetett át elismerést. Jövőnk reménysége-díjban részesült Ács Panna és Hunyadi Tamás. Vámospércs kiemelkedő vállalkozója kitüntetést kapott Tóth László és Mercs György. A díjazottaknak egy-egy meglepetésprodukcióval is kedveskedtek a szervezők.

Szombaton zenés felvonulással indul a program a Szabadhajdúk teréről a városi sportpályára. Ezt követően helyi amatőr művészeti csoportok lépnek színpadra, majd lesz az erős emberek versenysorozatának negyedik fordulója, este pedig ismert hazai előadók – köztük a Neoton Famíliával – koncertjeire várják az érdeklődőket. A nap folyamán kézműves vásár, vidámpark, kispályás labdarúgó-bajnokság és családi programok kísérik a rendezvényt. 

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában