Labdarúgás

2022.07.01. 12:01

Megvan a megállapodás: eldőlt Dzsudzsák Balázs sorsa a Lokinál

Bemutatkozott az új cégvezető, vezetőedző és a klubigazgató is.

Forrás: Kiss Annamarie

A Debreceni VSC labdarúgócsapata kapcsán hétfőn nagy változásokat jelentettek be. Többek között azt is, hogy Makray Balázs lesz az új cégvezető, és Joao Janeiro veszi át Joan Carrillo helyét a vezetőedzői pozícióban. A DVSC péntek délelőttre újabb sajtótájékoztatott hirdetett a Nagyerdei Stadionba, melynek keretei között a már említett két szakember mutatkozott be, illetve az új klubigazgató: Hayk Hovakimyan.

Az esemény során először Makray Balázs szólt a megjelentekhez. – Olyan folyamat részesei vagyunk, ami nemrég kezdődött, és egy ilyen léptékű változás végbemeneteléhez sok idő kell. Az új partnereink a stadiont, az akadémiát és az egyetemi diagnosztikai központot látva meggyőződtek arról, hogy minden adott itt egy sikeres együttes építéséhez. A klub, az új partnerek, a város és az egyetem a DVSC jövőjét közösen kívánják biztosítani hosszútávon. Szeretnénk a labdarúgásunkat olyan színvonalra emelni, amely méltó Debrecen elmúlt időszakban mutatott fejlődésében. A tranzakció első fázisa lezárult, a szindikátusi szerződésben lefektetett feltételeknek megfelelt mind a két fél. A csapat megkezdte a szakmai munkát, intenzív, profi színvonalú edzéseken vannak túl. Július 8-tól edzőtáborba indul az együttes Ausztriába, ahol 16-ig készülnek majd, ez segít a csapatépítésen és a szakmai munkán – mondta az újdonsült cégvezető.

Makray Balázs
Forrás: Kiss Annamarie

Sok munkát kell befektetni

Az újonnan bemutatott klubigazgató, Hayk Hovakimyan elmondta, hogy nagy megtiszteltetés számára, hogy itt lehet. – Két hete vagyok a városban, a létesítményeket vizsgáltam, és igyekeztem minél több kollégával beszélni. Sok lehetőséget látok arra, hogy az utánpótlásban még jobb munkát végezzünk. A körülmények csodálatosak, de sokkal több munkát kell befektetni a sikerhez: képezni kell a játékosokat és lehetőséget biztosítani nekik a feljebb lépésre – mondta.

Hayk Hovakimyan
Forrás: Kiss Annamarie

Az új klubigazgató ezt követően bejelentette, hogy Dzsudzsák Balázzsal, a Loki csapatkapitányával csütörtökön szerződést hosszabbítottak. – Magas célokat tűzünk ki mindenki elé, a mindent megteszünk, hogy már jövőre a nemzetközi kupában indulhassunk. Öt napja dolgozunk együtt, ez nem sok idő, próbáljuk erősíteni a csapatot az edzőkkel, játékosokkal együttműködve, hogy kinek miben kell fejlődnie.

Jövő héttől kezdve beszélhetünk majd az igazolásokról, mivel csak egy hónap van hátra a bajnokságig, ezért gyorsan kell döntenünk. Kevés az időnk, ezért is iktattuk be az ausztriai edzőtábort, mert remélem, az segítségünkre lesz a jó bajnoki rajtban

– fogalmazott.

A szakember elárulta, hogy Dzsudzsák Balázson kívül más játékosokkal is folyamatosan tárgyalnak,  a hivatalos honlapon fogják majd bejelenteni az új tényeket. Végezetül örömét fejezte ki, hogy Joao Janeiro személyében egy sikeres és tapasztalt edző csatlakozott a gárdához.

Lenyűgözte a hozzáállás

A DVSC néhány napja munkába álló vezetőedzője, is megszólalt a sajtótájékoztatón, és elmondta, hogy számára büszkeség, hogy a Lokit képviselheti a jövőben. Megemlítette, hogy egy csapatnál a saját nevelésű játékosok ilyen magas aránya egészen egyedülálló, és ezt meg kell őrizni a jövőben is.

Joao Janeiro
Forrás: Kiss Annamarie

A nemrégiben 41. születésnapját ünneplő tréner az eseményt követően a Naplónak is nyilatkozott. – Szeretnénk fejlődni és sikereket elérni az elkövetkezendőkben. Ehhez azonban sokkal jobbaknak kell lennünk, mint az előző idényben. Azért döntöttem úgy, hogy a Lokihoz jövök, mert egy nagy múltú, többszörös bajnok klubról van szó, amely jelenleg egy építkezési folyamatban van. Örömmel leszek részese ennek a projektnek, mert mindig jó valami újat létrehozni. 

Rengeteg munkával jár majd, ebben biztos vagyok, de nagy megtiszteltetés, úgyhogy rendkívül boldog vagyok, hogy itt lehetek.

A portugál szakember arról is beszélt, hogy milyen Lokit láthatunk majd a bajnokság kezdetekor. – Igyekszünk a legjobbunkat nyújtani, szeretném megtartani azt a stílust, ami a korábbi csapataimnál is jellemző volt a játékra. Magas tempót akarunk diktálni, amihez nagy munkabírásra van szükség. Igaz, még csak nemrég érkeztünk a klubhoz, de még van egy hónapunk minden nap keményen dolgozni ezen – fogalmazott, majd kitért a debreceni publikumra is. – Többször voltam már DVSC-meccsen a Nagyerdei Stadionban, és hihetetlen, ahogy a drukkerek biztatják a csapatot. Szeretnénk, hogy a közönség élvezze a meccseket és szurkoljon nekünk, mert nagy szükségünk van a pozitív energiáikra – hangsúlyozta.

Joao Janeiro már tartott néhány edzést a cívisvárosi gárdának, és jó benyomásai vannak a társaságról. Elmondása alapján a fiúk lenyűgözték őt a remek hozzáállásukkal, látszik, hogy elkötelezettek a klub iránt. Úgy látja, hogy a tréningeken jó a hangulat, de a srácok nagy erőfeszítéseket tesznek a fejlődés érdekében.

BA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában