Ez ám a tökéletes fogás

2022.07.02. 20:52

Hal Debrecenben, egy kisebb használt autó áráért?

Szétbontottak egy 197 kilós tonhalat a Nagyerdő közepén.

Forrás: Czinege Melinda

A hatodik Debrecziner Gourmet Fesztivál a második napon is tartogatott érdekességeket. Egy kékúszójú tonhal bontását vállalta magára Palotás Péter egykori séf, gasztro szakember, aki csaknem egy óra leforgása alatt teljesítette a feladatot.

Tonhal a javából

A hőség ugyan nagy étvágyat még soha nem okozott, de a hatodik Debrecziner Gourmet Fesztivál így sem szűkölködött látogatókban. A gasztro világ szerelmesei újra ellepték a Nagyerdőt, a szombati nap során ráadásul egy egészen meghökkentő esemény szemtanúi lehettek: Palotás Péter gasztro szakember egy 197 kilós kékúszójú tonhalat bontott fel a nézők szeme láttára, speciális, erre a célra készült japán kovácskésével. A hal szétbontása cseppet sem mutatkozott könnyű fizikai munkának, ráadásul csaknem 1 órát vett igénybe. 

A bontás után mini kóstolót tartottak. Mint kiderült, a kékúszójú tonhalak életük nagy részét az Atlanti-óceánban töltik, ám a szerelem hívószavának engedelmeskedve a mediterrán térségbe úsznak, ahol különböző cégek kihalászhatják őket, természetesen szigorú szabályokat betartva. – Ezt a halat májusban fogták be, így viszonylag sovány. Általában ugyanis a felhizlalt, zsírosabb példányokat szokták feldolgozni – osztotta meg Palotás Péter.

A szakember a dolgos percek idejére segítséget is kapott: a világevő blogger, Jókuti András támogatta őt, sztorikat, valamint érdekességeket mesélve a tonhalakról, és azok feldolgozásáról a népes hallgatóságnak. Ahogy azt a közönség soraiban néhányan megjegyezték, a szétbontott hal ára akár 2 millió forintra is rúghat. Egy biztos, nem árt érteni az elkészítéséhez, ha valóban egy kisebb használt autó áráért juthatunk hozzá egy ilyen példányhoz...

PSZ

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában