Erre érdemes figyelni

2022.07.05. 06:15

Újra tombol a koronavírus: ez most a legjellemzőbb tünete

Fáj a fejed? Könnyen lehet, hogy elkaptad a koronavírust. Ez ugyanis az omikron legújabb változatainak a legjellemzőbb tünete.

Fotó: Shutterstock

A brit statisztikai hivatal adatai szerint az országban a múlt héten 2,3 millióan fertőződtek meg koronavírussal, ami az előző hetihez képest 32%-os növekedést jelent.

A britek egy ZOE nevű alkalmazást használnak a tüneteik bejelentésére. 

A Covid-elemző alkalmazás szerint a betegség legjellemzőbb tünet most a fejfájás, amiről az alkalmazást használó betegek kétharmada számolt be 

 - írja az Independent nyomán a life.hu.

Szlávik János azt mondta, az elmúlt két év alapján nemigazán lehetett számítani arra, hogy a nyári időszakban berobbanhat egy új hullám, mivel eddig igen csendesek voltak ezek az időszakok. Igaz, megjegyezte, voltak erre jelek, például Brazíliában és a Közel-Keleten, hogy a koronavírusnak nem az évszak számít, hanem maga a variáns.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a TV2 reggeli műsorában beszélt a koronavírus új variánsának terjedéséről, az új variánsról azt mondta, enyhébb tüneteket okoz, de azokat is megfertőzheti, akik oltást kaptak, vagy már átestek a betegségen. 

Eddig minden országban úgy tűnik, a kórházba nem kerülnek súlyos esetek, és ezt látjuk mi is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában