Kék hírek

2022.07.06. 08:35

Szokatlan manőverrel tört sorompót egy sofőr Debrecenben

Pénzbüntetést kaphat.

Forrás: illusztráció / MW-archív

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki későn vette észre a vasúti átjáró utáni útszakaszon történő felújítási munkálatokat, ezért visszatolatott a vasúti átjáróba – tudatta közleményben a megyei főügyészség.

Mint írják, a vádlott 2021. július 16-án 11 óra körül Debrecen belterületén közlekedett személygépkocsival egyedül, biztonsági övét használva. A bűncselekmény elkövetésének helyén és időpontjában ideális időjárási és látási viszonyok voltak, és gyér volt a forgalom.

A vádlott úti céljának megfelelően áthaladt egy dupla vasúti sínpárt keresztező vasúti átjárón, azonban ekkor észlelte, hogy közvetlenül az átjáró után építési munkálatok folynak, és az utat szalaggal elzárták.

Ekkor vádlott a gépkocsival megállt, és úgy döntött, hogy visszamegy abba az irányba, ahonnan érkezett, ezért hátramenetben ráhajtott a vasúti átjáróra, de nem vette észre, hogy időközben az átjárót biztosító fényjelző készülék tilos jelzésre váltott, és a félsorompó vízszintes helyzetbe került.

Így a személygépkocsival nekiütközött a csapórúdnak, amely letört.

A vádlott fenti magatartásával közel 30 ezer forint kárt okozott a vasúttársaság sértettnek, amely nem térült meg, írják a közleményben, hozzátéve: a vádlott többszörös KRESZ-szabályszegő magatartásával veszélyeztette a közlekedés biztonságát.

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, és a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igényt utasítsa egyéb törvényes útra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában