Fejlesztés

2022.08.09. 16:07

Okossütővel és sokféle játékkal várja a kicsiket Debrecen új katolikus óvodája

Az intézményt szeptember elsején nyitják meg.

Forrás: dnyem.hu

Szeptember 1-től megnyitja kapuit a debreceni Megtestesülés-templom kertjében épült (Debrecen, Borbíró tér 9.) Szent József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Megtestesülés Tagóvodája, amelynek alapkőletételi ünnepsége 2021 novemberében volt – közölte a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye hivatalos honlapja. Hozzátették: Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök Szűcs Mónikát nevezte ki az új intézményegység vezetőjévé, aki ezt megelőzően a fent nevezett egyházmegyei köznevelési intézmény debrecen-józsai tagóvodájának munkatársa volt.

A négy csoportos Megtestesülés tagóvodát a 2021-ben átadott józsai óvodához hasonlóan felmenő rendszerben indítják. Idén 1-2 csoportban kezdik meg az óvodások a tanévet, majd a későbbiekben a négy csoportban mintegy 100 gyermeket fogadnak majd.

A gyermekbarát, biztonságos második otthon megteremtésébe, a belső berendezés beszerzésébe már Szűcs Mónika óvodavezető is bekapcsolódott. Az egyházmegyei fenntartású intézmények között az egyik legszebb óvoda felszereltsége a 21. századi igényeket is kiszolgálja.

A csoportszobákban okostelevízió, okossütő, laptop, mozgásfejlesztő játékokkal gazdagon felszerelt tornaszoba várja a gyermekeket, valamint színterápiás sószoba is segíti majd az egészségük megőrzését. Az árnyékot adó fákkal ellátott udvarrészen pedig minden mozgáskultúrát, mozgásfejlődést segítő, mozgásigényt kielégítő eszközök játékok állnak rendelkezésre.

A Megtestesülés tagóvodát augusztus 26-án adják át.  A tagintézményben jelenleg az utolsó simítások folynak, és már elkezdődött a gyermekek felvétele is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában