Békében, szeretetben

2022.10.04. 14:45

Öt generáció az újirázi Kormányos családban

A nyolcvanöt éves ükmama boldog a kis utódok körében.

Forrás: B. Kiss Andrea

Az újirázi Kormányos Zsoltné Erika hívta fel a figyelmet erre a nem mindennapi dologra, mert tudomása szerint a faluban az ő nagymamája az egyetlen, akinek ükunokái vannak.

Az ükmama, Kugler Jánosné, született Bugyik Eszter nyolcvanöt évesen jó egészségben gyönyörködhet az ükunokákban. Mint mondja, nagyon örül, hogy megadatott neki ez a csoda. Egyik lánya, a dédmama szerepet betöltő Tóth Lászlóné, lánykori nevén Kugler Eszter hatvanhat éves, és vidáman vezetgeti az apróságokat. Az ő lánya, Kormányos Zsoltné Kiss Erika negyvenhat évesen kétszeres nagymamaként úszik a boldogságban, hiszen három lánya közül kettő már unokával ajándékozta meg. A huszonhét éves Bartáné Kormányos Bianka a tizenegy hónapos Zselykével folytatta a női ágat, míg húga, a huszonnégy esztendős Vargáné Kormányos Szabina a tíz hónapos Leventével. Mint azt viccesen megjegyezték, Levi a kakukktojás a sok nő között, aminek persze a családfő, Kormányos Zsolt nagyon örül, akárcsak a lányai párjainak, hiszen így nem egyedül képviseli a férfi nemet a családban.

Támogatják egymást

A legfiatalabb lány, a tizenkilenc éves Réka még vár az anyasággal, egyelőre csak egy kiskutyát nevelget. Kormányosné Erika azt is elmesélte, hogy családjukban ez már másodszor történik meg, hiszen az ő legidősebb lánya, Bianka is találkozott kicsi korában az ükmamával, Erika dédnagymamájával.

Amikor mindenki együtt van, jó hangulattól, vidámságtól hangos a ház.

Az üki csillogó szemmel nézi az izgő-mozgó babákat, alkalomadtán szívesen ölbe veszi őket. A dédi is rajong a család legifjabb tagjaiért, nem fárasztja, ha menni kell utánuk. A fiatalos nagymama, aki a helyi idősek otthonában dolgozik, annak örül leginkább, hogy a számára fontos nők egyszerre lehetnek jelen az életében: édesanyja, nagymamája, a lányai és az unokái. Ezt az élet nagy ajándékának tekinti. Tudják egymást támogatni, segíteni, hiszen az egyik Kormányos lányt kivéve mindenki Újirázon él. Csak a fodrászként dolgozó Szabina került házassága révén a szomszédos Csökmőre, de ő is nagyon gyakran látogat haza a kis Levivel.

Ükmama az ükunokákkal
Forrás: B. Kiss Andrea

A különböző korú női családtagok szinte együtt mondták, hogy ezt a csodálatos generációs találkozást annak köszönhetik, hogy nem halogatták a szülést, hanem húszévesen, illetve a húszas éveik elején minden női családtag édesanya lett.

B. Kiss Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában