Vádemelés

2023.03.28. 08:30

Vendéglátóját lopta meg egy férfi Hajdú-Biharban

Zálogba adta a zsákmányt egy használtcikk-kereskedésben.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A Püspökladányi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki vendégség közben lopta el a házigazda mobiltelefonját − tájékoztatta a Haont a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a budapesti férfi 2022. november 5-én meglátogatta a Szerepen élő ismerősét. Az elkövető kihasználva azt, hogy a lakásban a házigazda nem figyelt, ellopta a férfi mobiltelefonját. A vádlott a telefont a tokkal együtt 22 ezer forintért zálogba adta egy helyi használtcikk-kereskedésben, ahol nem tudták, hogy a készülék lopott. A férfi a lopással közel 148 ezer forint kárt okozott a sértettnek, ami teljes egészében megtérült, mert a püspökladányi rendőrök a készüléket lefoglalták és visszaadták tulajdonosának − olvasható a főügyészség közleményében.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a különös visszaeső vádlottat kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Püspökladányi Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki és a vádlottal szemben rendeljen el vagyonelkobzást.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában