Jól halad a gyűjtés

2023.03.28. 20:00

Új fejlemények a kómába esett hajdúböszörményi Szilágyi Richárd állapotáról

A raliversenyző gyógyulásáért továbbra is nagy az összefogás: az összeg fele már összegyűlt!

Szilágyi Richárd szíve 2022. május 27-én, a Dunakanyar Rally bejárása közben hirtelen megállt

Forrás: Szilágyi-Parti Krisztina-archív

– Sajnos hatalmas változásokról nem tudok beszámolni, de számunkra már az is nagy előrelépés, hogy sokkal figyelmesebb, mint néhány hónapja. Ha nevetnek körülötte, ő is nevet, valamint meg lehet nevettetni. Követ a szemével, észreveszi, ha valaki bemegy a szobájába – fogalmazott a Haon érdeklődésére Szilágyi-Parti Krisztina, akinek férjéről, Szilágyi Richárdról december közepén írt hírportálunk.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az életerős böszörményi ralisnak 2022. május 27-én, a Dunakanyar Rally bejárása közben hirtelen megállt a szíve. A fiatalember azóta kórházban van, jelenleg egy debreceni ápolási osztályon fekszik, ahol kevés orvosi eszköz van, ami segítené Ricsi felépülését. Több orvosi vizsgálat és vélemény is igazolta, hogy intenzív rehabilitáció szükséges, viszont Magyarországon nincs olyan intézmény, ahol fogadnák őt.

Hosszas kutakodás után egy németországi klinikával sikerült felvenni a kapcsolatot, akik a kiküldött orvosi leletei alapján fogadnák Ricsit. Biztató eredményeket értek el hasonló állapotban levő páciensekkel, és megpróbálnák a lehető legtöbbet kihozni nála is ebből az állapotából – osztotta meg Szilágyi-Parti Krisztina.

Szilágyi Richárd és felesége, Szilágyi-Parti Krisztina
Forrás: Szilágyi-Parti Krisztina-archív

– A németországi klinikai rehabilitáció 8 hetes, ez idő alatt 30-féle terápia, számos vizsgálat és gyógyszer szolgálná a felépülését, valamint specialisták foglalkoznának vele – emelte ki.

Hozzátette, ennek költsége 40 millió forint a speciális ki- és hazautaztatással együtt – aminek a fele, azaz 20 millió forint az elmúlt hónapokban összegyűlt.

Az összeg átutalása után mindössze néhány héttel már meg is kezdenék a német orvosok a kezeléseket, többek közt azért jött létre az Együtt Ricsi gyógyulásáért Facebook-csoport, hogy minél többen támogassák a kezdeményezést.

Forrás: Szilágyi-Parti Krisztina-archív

Továbbra is nagy az összefogás: az elmúlt időszakban több jótékonysági autós vasárnapot rendeztek, hogy a hiányzó összeg mihamarabb összegyűljön, hogy Ricsinél megkezdhessék Németországban a gyógykezelést. A legközelebbi hasonló összejövetelt Kilinccsel előre! címmel rendezik meg április 9-én, reggel 9 órától Salgótarjánban.

A ralis felesége elmondta, sosem adják fel a reményt, hiszik és tudják, Ricsi hazamegy a kislányához, azt csak remélni tudják, hogy mihamarabb.

Minden egyes nap imádkozunk érte, családtagok, barátok és még a távolabbi ismerősök is. Sok segítséget kapunk, így már egyre közelebb vagyunk a célhoz. Az idővel versenyt futunk, hiszen minél hamarabb kijutna a férjem, annál nagyobb az esélye, hogy javulást tudnak nála elérni

 – jegyezte meg. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában