Aerobik

2023.03.29. 13:57

Rendkívül sikeres világkupát zártak a debreceni aerobikosok

Minden napra jutott érem a magyar küldöttség számára.

Forrás: Flex-HD SE

A portugáliai Cantanhede-be tartották az aerobikosok idei első világkupaversenyét. A magyar küldöttség remekelt, hiszen összesen 4 arany-, és három bronzérmet szereztek a mieink, soraikban a debreceni Flex-HD kiválóságaival.

Forrás: Flex-HD SE

 

A pénteki nyitónapon utánpótlás 3-as korosztályban kettős magyar győzelemnek örülhettünk: Király Laura (Flex-HD) lány egyéniben állhatott a dobogó legfelső fokára, valamint Lakatos Annával és Sárkány Ritával (Forma Fitt SE) közösen trióban is aranyérmet szereztek.

Szombaton sem maradtak el a cívisvárosi sikerek. Utánpótlás 2 egyéniben a fiúk között Molnár Barnabás magabiztos és szép gyakorlattal bronzérmet szerzett, míg a leány egyéni fináléban Szabolcsi Gréta szintén remek gyakorlattal az igen előkelő 7. helyet szerezte meg. Junior korosztályban bronzérem került a Flex-HD SE és Spartacus TC közös triójának nyakába: Bányász Viktória, Gyarmati Sophia és Vámosi Kiara a spanyolok tavalyi világverseny győztes fiú versenyzői mögött alig lemaradva állhattak a dobogó harmadik fokára.
Magyar és debreceni éremesővel zárult a vasárnapi nap is Cantanhede-ben. 

Forrás: Flex-HD SE

 

Utánpótlás 2-es trió kategóriában magabiztos győzelmet aratott Fehér Flóra, Kiss Jázmin és Szabolcsi Gréta.

 Csoport versenyszámban a három lány Tar Melindával és Molnár Barnabással kiegészülve szintén aranyérmet szereztek. Hármas pontegyenlőség alakult ki a junior Aerodance csapatok versenyének 1-3. helyezettjei között. Végül a kiviteli érték alapján bronzérem került a mieink nyakába, Berecz Réka, Drabik Nikolett, Gyarmati Sophia, Hámori Katalin, Molnár Annamária, Révész Valentina (Spartacus), Vámosi Kiara (Spartacus), Zámbori Anna összeállításban.
Az érmes és döntős helyezések mellett további szép Flex-HD-s eredmények születtek a héten. 

Forrás: Flex-HD SE

 

Junior trió kategóriában Drabik Nikolett, Hámori Katalin és Molnár Annamária a rendkívül erős mezőnyben éppen csak lecsúsztak a fináléról. 

Női egyéniben a korosztályában újonc Bányász Viktória egy elemrontás okán csúszott le hajszállal a döntőről, de eredménye alapján látható volt, hogy hibátlan teljesítménnyel a jövőben egyértelmű helye lehet a legjobbak között.
UP3 lány egyéniben Lakatos Anna, UP2-ben pedig Fehér Flóra és Kiss Jázmin is szépen teljesítettek, azonban a döntőbe jutási szabály alapján – nemzetenként maximum 2 bejutó – kiszorultak a fináléból. 

Forrás: Flex-HD SE


Nincs megállás: folytatódik az igen sűrű tavaszi szezon, legközelebb péntektől Pozsonyban bizonyíthatnak a Flex-HD SE kiválóságai – számolt be a debreceni egyesület, egyben megköszönve Sinkó Andreának és Kovács Juditnak a világkupán végzett egész hetes bírói munkáját és támogatását. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában