Gyász

2023.05.30. 09:07

Legyőzte a gyilkos kór: elhunyt a balmazújvárosi Bánhegyi Zsolt

„Nyugalomban, békességben, csendben elaludt” - olvasható Bánhegyi Zsolt fotója mellett a rövid, szívszorító mondat Bánhegyi Zoltán közösségi oldalán

Bánhegyi Zsolt
Forrás: Szolnoki MÁV FC-archív

A fiatal, 19 éves balmazújvárosi labdarúgó történetéről alig két hete számoltunk be portálunkon, akkor nyilatkozott állapotáról testvére, Zoltán.

A fiúnál, aki mindent megtett azért, hogy profi labdarúgó legyen, egy évvel ezelőtt diagnosztizáltak Ewing-szarkómát. A kezelést azonnal elkezdték Budapesten, kemoterápiát kapott. Az első három hónap után pozitív változások álltak be, a daganat és az áttét is zsugorodott, de karácsony előtt ismét rossz híreket kaptak: nőtt a daganat és az áttét is. Zsolt ekkor már gyógyszeres kezelést kapott, amitől javult a közérzete, ám az eredmények kedvezőtlenek lettek, tovább nőtt a daganat és az áttét is. A család ezután kért segítséget, mivel szerették volna, ha Zsolt megkapna egy kísérleti fázisban levő készítményt, ami értesüléseik szerint több beteget meggyógyított már. 

A fiúért az egész ország összefogott, a kezelésre össze is gyűlt a pénz, ki is tudták fizetni - derült ki egy három nappal ezelőtti bejegyzésből. Mint Zoltán abban a posztjában leírta: azonban Zsolt állapota annyira leromlott, hogy nem adhatták be neki a szert. Hozzátette, az orvosok mindenben segítettek, az öccse sugaras kezelést is kapott, amitől javulást vártak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában