Rendőrség

2022.05.23. 16:01

Sokkoló részletekkel hívják fel a figyelmet a rendőrök a biztonsági öv használatára

A Magyar Rendőrség hivatalos Facebook-oldalán hétfőn drámai hangvételű levelet közölt.

HEOL

Forrás: Police.hu

Ahogy korábban írtuk, a 3-as főút 86-os kilométerében Visonta közelében vasárnap eddig tisztázatlan körülmények között két személyautó ütközött össze. Lázár Levente, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte portálunkkal, hogy a baleset következtében egy 10 éves fiú a helyszínen életét vesztette, illetve további öt személy megsérült.

A Magyar Rendőrség hivatalos Facebook-oldalán hétfőn drámai hangvételű levelet közölt, amelyben a biztonsági öv használatára hívták fel a figyelmet. A bejegyzést tartalmi változtatás nélkül tesszük közzé.

- Ha vannak ismerőseid, akik még mindig nem értik, hogy miért szükséges a biztonsági övet bekapcsolni (nem, nem azért, mert megbüntethet a rendőr), akkor azonnal oszd meg velük ezt a tragikus történetet. Kellemesen napos, kora délutáni időben utazik egy család a 3-as főúton, szól a zene, beszélgetnek. Öten ülnek a Peugeot 106-osban: anya, apa és három gyerek, a legkisebbik közülük még nem töltötte be harmadik életévét. Néhány kilométerrel előttük egy Opel Zafirából éppen kifogy az üzemanyag. Hárman utaznak benne: apa, fia és egy lány. Nincs mit tenni, valahogy csak el kellene jutni egy benzinkúthoz - gondolják, majd kiugrik az autóból a fiú és minden erejét összeszedve el kezdi tolni a kocsit. Az úttest három sávos, a lerobbant autó a külső sávban gurul, a forgalom megakad, a mögöttük haladók fékezésre és manőverezésre kényszerülnek. Mindeközben a Peugeot-ban jó a hangulat, a legkisebb gyerek hátul középen ül, mint a felnőttek – gyerekülés, az nincs.

Biztonsági öv, az van, de senki sem használja, ahogy az apa sem a féket, amikor hirtelen észreveszi, de már későn, hogy az előtte lévők kerülgetik az Opelt. Csattt!

Az autót toló fiúnak sikerül elugrania, a Zafira berepül a bozótosba, a bekötött utasai pedig könnyű sérülést szenvednek. A másik autóban ülő család minden egyes tagja egyszerre repül ki a székéből, és feldolgozhatatlan sebeket, lelki traumákat szenvednek el. A jobb hátul ülő 10 éves gyerek átrepül a testvérén, és a helyszínen életét veszti. A legkisebbik a műszerfal közepének csapódik, őt, az apát és a legidősebb fiút 3 helikopter szállítja el 3 különböző kórházba. Az anya könnyű sérülést szenved...  Szomorú vasárnap… Nem kellett volna, hogy így legyen! Szerinted mit tehettek volna, hogy megelőzzék a balesetet? - írták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában