Fekvenyomás

2022.05.23. 21:06

A 16 éves aldebrői fiatal berobbant a fekvenyomók közé

A 16 éves Vörös Balázs a kiskunfélegyházi Nyárindító-kupán mutatta be félelmetes erejét.

B. Cs.

Vörös Balázsnak erős a tartása... Akik ehhez a hátteret biztosítják: Rozsnoki Attila (balról), Kristóf Sándor és Suszter Dániel

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– A felkészülés során látszott, hogy jól sikerülhet a verseny, ám ez a vártnál is jobban alakult – mondta az egri S-Power Gym edzőteremben erősödő Vörös Balázs.

Az ifjúságiaknál szereplő, 108 kilós fiatal a mínusz 110 kilós RAW fekvenyomás kategóriában 160 kilóval indított, ami új magyar csúcsnak számít. Végül a 175 kilós rekord-teljesítmény saját korcsoportjában első helyezést ért, míg az ifjúságiaknál abszolút ezüstérmet jelentett. Az eredmény azért (is) figyelemre méltó, mert az alföldi viadal élete első ilyen jellegű versenye volt Vörös Balázsnak.

– A súlyzós edzéseket 2020 elején kezdtem, vagyis alig több mint két éve foglalkozok a fekvenyomással úgy, hogy közben kicsit az erőemelésbe is belekóstoltam – folytatta az egri Wigner középiskola kilencedik osztályos diákja. – A sportági alapokat a tekwandóval szereztem meg, ám az abbamaradt. Heti öt alkalommal edzek a S-Power Gym-ben, ahol Kristóf Sándor, Suszter Dániel és Rozsnoki Attila útmutatásai alapján végzem a munkát. Mindhárman jelentős szerepet játszottak abban, hogy ilyen jól sikerült a bemutatkozás, ahogy hálás vagyok a Protein Pláza támogatásának is.

Vörös ez az érem csak a kezdet. Jöhetnek az újabb csúcsok
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Vörös Balázsnak Kiskunfélegyházán Lefler Félix és Hajdú László nyújtott közvetlen segítséget. Rajtuk kívül azonban már sokan tudják, hogy milyen erő és elszántság lakozik a 16 éves aldebrői srácban, aki ezek után az egeket szeretné ostromolni.

– Június 22. és 26. között ugyancsak Kiskunfélegyházán rendezik a WPC/AWPC Európa-bajnokságot, ahol újra szeretnék csúcsot dönteni. Ez a legközelebbi célom, később pedig jó lenne világbajnokságon szerepelni – emelte ki a rendkívül elszánt és példás hozzáállással rendelkező versenyző.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában