Fekvenyomás

2022.06.29. 17:44

Világrekordot ért el az aldebrőiek 16 éves Európa-bajnoka

A súlycsoportváltás sem törte meg Vörös Balázs lendületét és rettentő erejét. Az egri S-Power Gym edzőteremben készülő 16 éves fiatal világcsúccsal szerzett Európa-bajnoki címet.

B. Cs.

Vörös Balázs Suszter Dániel (balra) és Rozsnoki Attila között, hátul Kristóf Sándor

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Az utolsó, 190-es nyomástól tartottam kicsit, de egyébként semmi nem zavart abban, hogy elérjem, amiért mentem az Eb-re – mondta a heol.hu-nak a Kiskunfélegyházán rendezett AWPC/WPC Európa-bajnokság RAW fekvenyomásban aranyérmes ifjúsági versenyzője, Vörös Balázs. 

Alig több mint egy hónappal ezelőtt a szintén Kiskunfélegyházán rendezett Nyárindító-kupán még a mínusz 110 kilós kategóriában ért el új magyar csúcsot az aldebrői fiatal. A kontinensviadalon azonban már az ifjúságiak –125 kilogrammos kategóriájában versenyzett. A Kristóf Sándor, Suszter Dániel és Rozsnoki Attila edzette ifjú sorban 170, 180, 185 és 190 kilót nyomott. Már az első, 170 kilós  teljesítmény világrekordnak számított, a továbbiakban saját csúcsát múlta felül, és ezzel ez alkalommal Európa-bajnoki cím társult.

Kiskunfélegyházára szeret járni a Kristóf, Vörös páros
Forrás: S-Power Gym

– A súlyom tartása nem sikerült, ezért feljebb léptünk, azonban ez csak kis bökkenőt okozott, összességében az történt, amire számítani lehetett. Örülök, hogy jelen lehettem az Eb-n, és mindenkinek köszönöm, aki hozzásegített a világrekordhoz, a kategória-elsőséghez, az abszolút első helyhez. Júliusban tartok egy rövidebb pihenőt, de utána már a szeptemberi a Magyar Professzionális Liga Kupa, majd a Szlovákiában rendezendő GPC-vb lebeg a szemem előtt – tekintett előre Vörös Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában