Labdarúgás

2022.06.30. 09:15

Abasáron elváltak a klub és az edző útjai

Három év múltán távozik a megyei II. osztályban szereplő Abasár SE-től Klenovics Róbert edző.

B. Cs.

Klenovics Róbert tavaly a negyedik helyig vezényelte az abasáriakat

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A 2019/20-as bajnoki év előtt Somodi Péter helyét vette át a kispadon Klenovics Róbert. A Gyöngyösről érkezett tréner vezetésével a koronavírus miatt félbeszakadt idényt a 10. helyen zárta az ASE. Egy év múltán azonban évtizedek óta nem tapasztalt magasságba jutottak az abasáriak. A 2020/21-es pontvadászatot a 4. helyen fejezték be a zöld-sárgák, ami igazán azért süvegelendő meg, mert ebben az osztályban hasonlóan jó szereplésre korábban a 1973/74-es szezonban akadt példa. Akkor a megyei II. osztály Nyugati csoportjában ezüstéremig menetelt a gárda. 

Az idei folytatás azonban az előző évhez képest mélyrepülést hozott, a 2021/22-es évadban a 12. helyig csúszott az együttes. A vál(t)ás okáról ezt mondta a távozó szakember.

– Egyfelől a játékosok és közöttem megromlott a kapcsolat, a másik okot pedig az anyagiak jelentették. A vezetőség tájékoztatása szerint ugyanis szűkültek a lehetőségek, ezért házon belülről oldják meg az edzőkérdést – közölte Klenovics Róbert. 

A búcsúzott szakvezető utódját játékos-edzőként a 23 éves Benedek Dominik jelenti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában