Semmelweis

2022.06.30. 17:03

A Semmelweis nap alkalmából tartottak ünnepséget az egri Refektóriumban + fotók

Semmelweis Ignác születésének 204. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget csütörtökön az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Refektóriumában.

F. V. E.

Semmelweis napi ünnepség a Markhot Ferenc Kórházban, Egerben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A Lenkey János Általános Iskola diákjai színvonalas műsorral köszöntötték az egészségügyi dolgozókat, majd dr. Kovács Csaba PhD, az egri kórház reumatológiai osztály osztályvezető főorvosa tartott ünnepi előadást Semmelweis Ignác egy balneológus szemével címmel, s ismertette az anyák megmentője életének főbb mozzanatait.

A rendezvényen dr. Boér Gábor helyettes államtitkár, dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és Ignácz Balázs, a Heves Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is tiszteletét tette.

– Semmelweis Ignác nemcsak mint szülészorvos, hanem mint sebész is kiváló tevékenységet folyatott, s hazánkban elsőként végzett petefészek műtétet, másodiknak császármetszést – mondta méltatásában dr. Boér Gábor. Hozzátette, munkásságával jelentősen lecsökentette a kórházban gyermekágyi lázban elhunytak számát.

Dr. Boér Gábor kiemelte az egri kórházat a jól működő vezetői informatikai és kontrolling rendszer miatt, amelyet a jövőben más kórházakban is szeretnének használni.

Dr. Vácity József, a  Markhot Ferenc Kórház főigazgatója orvosokat léptetett elő és elismeréseket is átadott. 

Kiemelkedő munkájuk elismeréseként a Semmelweis nap alkalmából, július 1-jei hatállyal alorvossá lép elő dr. Ádám István és dr. Sira Ágnes a radiológiai osztályról. Adjunktussá lép elő Dr. Orosz Tímea Skarleth aki a kardiológiai osztályon dolgozik.

Főigazgatói Dicséretben részesültek továbbá: Csáki Gézáné (neurológiai osztály), Csikósné Bodnár Mária  (rendelőintézet), Gál Ilona (radiológiai osztály), Kerékgyártó Andrea (higiéniai osztály), valamint Májer Brigitta, Mihály Gabriella, Ördög Csilla (kontrolling csoport), Lovasné Szín Andrea (krónikus belgyógyászati osztály), Papp Károlyné  (sebészeti és érsebészeti osztály), Sári Andrea (szülészeti-nőgyógyászati osztály).

Ezen kívül a Markhot Ferenc Kórház rezidensei és szakorvos jelöltjei, összesen 51-en kaptak Főigazgatói Dicséretet a kovid ellátásban végzett kiemelkedő szakmai munkásságuk elismeréseként.

Az esemény végén dr. Vácity József ünnepi beszédében két fontos mozzanatot is kiemelt az elmúlt egy évből, a kovid járvány ideje alatt teljesített szolgálatot, melyért köszönetét is kifejezte, valamint a Kárpátaljai magyar testvérek megsegítésére történt sikeres adománygyűjtést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában