Rendezvény

2022.07.06. 11:04

Világsztár is ellátogat az egri bárzene fesztiválra

Bárzenészektől lesz hangos Eger.

Szabadi Martina

Idén is lesz Bárzenész Fesztivál Egerben

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Hamarosan kezdődik a Szepesi György Bárzene Fesztivál. Ebben az évben július 8. és 14. között a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben, az Egészségház utcában és a Kis Dobó téren mutatják be ingyenes koncerteken magyar zenészek a magyar és nemzetközi könnyűzene színes skáláját.  2011-ben Gonda László zongorista-előadóművész Országos Bárzenész Találkozót rendezett Egerben az Agria Park Bevásárlóközpont díszkertjében. Ebből a kezdeményezésből nőtt ki az Egri Zenészek Egyesülete Bárzenész Fesztiválja, mely 2015-ben Szepesi György nevét vette fel. A névadó, Szepesi György évtizedeken keresztül meghatározó egyénisége volt Eger kulturális életének. Az Egri Szimfonikus Zenekar és az Egri Fúvósötös alapító tagja, a szórakoztató zenészek helyi stúdiójának vezetője volt, s a Szepesi Jazz Quartettel bejárta egész Európát. Magas szintű szólista játékát és élvezetes tematikus ismeretterjesztő műsorait szeretett közönsége rendszeresen élvezhette. Sok évtizedes magas színvonalú munkásságával rendkívül sokat tett a zeneoktatásért, a város hírnevének, zenekultúrájának emeléséért.

Gonda László kiemelte idén az elmúlt tizenkét év élményeiből szombaton nyílik fotókiállítás, ami augusztus 7-ig tekinthető meg az Agria Park Bevásárlóközpontban.

–  Az eseménysorozat részeként az Egészségház utcában egykori lakhelyén jövőhét szerdán fát is ültetünk. Nagy öröm, hogy a pandémiás időszak után végre újra együtt lehetünk, miközben a városban zajlik a borünnep is, a bázis idén is a Kis-Dobó tér lesz. Neves fellépők látogatnak el hozzánk, egy magyar világsztár, Robi Lakatos is fellép Egerben. A fesztivál iránt egyébként más városokból is egyre inkább érdeklődnek, keresik az együttműködési lehetőséget. Az eseményhez kapcsolódva idén egy versenyt is rendeztünk Székesfehérváron – részletezte.

Idén többek között fellép Báder Mari, Orsovai Reni, Majsai Gábor, a GondaMusic Band, Iván Szandra, Jász Andris, a Kozma Orsi Quartet, valamint Gregor Bernadett, Baráth Zoltán, Báder Ernő és Kéméndi Tamás.

Az esemény részletes programja korábbi cikkünkben található:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában