MVM

2022.07.06. 14:51

Éves karbantartás lesz az MVM Mátra Energia Zrt.-nél

Az MVM Mátra Energia Zrt. idén július 7-én, csütörtökön 0 órakor tervszerűen leállítja az üzemelő lignites blokkjait, melynek célja a közös füstgázrendszeren levő hibák elhárítása.

HEOL

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

- A javítások elvégzéséhez a szénportüzelésű blokkok üzemen kívül helyezése szükséges. A tervezett karbantartás előre láthatólag július 10-ig tart, amelyről partnereinkkel a szükséges egyeztetések megtörténtek. A blokkok leállítása és indítása során a kéményen a szokásostól eltérően sötétebb füst fog távozni - tájékoztatta portálunkat szerdán Bánki Anita, az MVM Mátra Energia Zrt. kommunikációs vezetője.

Tájékoztatják továbbá a lakosságot, hogy a III. blokk 2022-es tervezett nagyjavítása július 11-én befejeződik, az üzembehelyezések megkezdődtek, melyeket meleg üzemi próbák követnek. A háromnapos próbaüzem ideje alatt a szokásostól eltérően – hasonlóan a július 7-10. közötti időszakhoz – sötétebb füst fog a magas kéményen távozni. Nevezett időszakokban kérik a lakosság megértését és türelmét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában