Vízilabda

2022.07.06. 23:10

Az egri nevelésű vb-ezüstérmes pólós hölgy Olaszországba szerződött

Az olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes, Eb-harmadik vízilabdázó Vályi Vanda Padovában folytatja pályafutását.

B. Cs.

Vályi Vanda a világbajnoki ezüstéremmel

Forrás: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

Az egri származású, korábban úszóként remekelt 22 éves játékos az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a Ferencvárostól – melyben két idényt töltött el – Olaszországba szerződik, szeptember 22-én utazik ki az Euroligában legutóbb harmadik helyezett együtteshez, melyben egyelőre egy évvel számol.

Hozzátette: volt megkeresése a spanyol Sabadelltől, a Romától, illetve a görög Ethnikosztól is.

Az 1999. augusztus 13-án Egerben született Vályi Vanda a megyeszékhelyen kezdett vízilabdázni, ahonnan 2014-ben igazolt Dunaújvárosba. Klubjával 2018-ban LEN-kupát (betegsége miatt nem szerepelt a döntőben) és európai szuperkupát nyert. 2015-ben a bakui U17-es Európa-játékokon ötödik volt, 2016-ban az U19-es Eb-n hatodik, az U18-as vb-n nyolcadik helyen zárt csapatban szerepelt. 2017-ben hatodik helyezést ért el a junior vb-n. A 2018-as junior Eb-n negyedik lett – írja a wikipédia.

A „ráúszások királynője” a felnőtt válogatottban 2015-ben mutatkozott be.

2019-ben tagja volt a világbajnokságon negyedik helyezést elért nemzeti együttesnek, 2020-ban Eb-bronzérmet szerzett és még azon a nyáron az FTC-be igazolt. Játszott a 2021-re halasztott tokiói olimpián bronzérmet szerzett válogatottban, míg legutóbbi sikerét az idei hazai rendezésű vizes világbajnokság jelentette, ahol ezüstérmet nyert az ugyancsak egri szövetségi kapitány, Bíró Attila vezetése alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában