Boldogság

2022.08.07. 11:30

Elárulta a hosszú házasság titkát a 60. évfordulót ünneplő gyöngyöstarjáni pár

Unokáik és gyermekeik is köszöntötték Sasvári Tivadart és feleségét Marikát házassági évfordulójuk alkalmából Gyöngyöstarjánban.

Kiss Balázs Levente

A családdal együtt ünnepeltek

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Türelem és megértés – így foglalta össze Gyöngyöstarjánban Sasvári Tivadarné, Marika néni mindazt, hogy hogyan lehet sok évtizeden keresztül harmonikus és boldog házasságban élni. Sasvári Tivadarral 1962. augusztus 4-én mondták ki Egerben a boldogító igent, így hatvan éve már annak, hogy egymás társai a mindennapokban.

A ma 85 éves Sasvári Tivadar csakúgy, mint 78 éves felesége egriek voltak, onnan kerültek először Gyöngyösre, majd később Gyöngyöstarjánba. A férfi Gödöllőn végzett agrármérnökként, majd 1955-ben kezdett el dolgozni Egerben a megyei terményforgalmi vállalatnál. Amikor 1962-ben a Gabona és Terményforgalmi Vállalat központja átkerült Gyöngyösre, s osztályvezetői állást és tanácsi bérlakást is adtak, így átköltöztek a városba. Ebben az időszakban házasodtak össze.

Sasvári Tivadar az évek során a vállalat kereskedelmi igazgatója, majd megbízott igazgatója is volt a terményforgalmi vállalatnak. 1998-ban vonult nyugdíjba az egyetlen munkahelyéről. Munkáját több alkalommal állami kitüntetéssel jutalmazták.

Sasváriné Marika néni mindössze tizennyolc éves volt, amikor egybekeltek. Kezdetben egy cukrászüzemben dolgozott adminisztrátorként, majd 1975-től az Eger-Mátravidéki Borgazdasági Kombinát gyöngyösi részlegének irodavezetője volt. A cég privatizálásáig itt dolgozott, 1996-ban korkedvezménnyel ment nyugdíjba.

Gyöngyöstarjánba 1986-ban költöztek, miután ott építettek házat, s ma is ott élnek.

Három gyermekük sikeres a magánéletben és a munkában is. A lányuk angol nyelvtanár egy gyöngyösi technikumban, idősebb fiuk mezőgazdászként dolgozik és él Füzesabonyban, fiatalabb fiuk pedig Gyöngyösön elismert fogorvos. Öt unokájuk büszkeséggel és boldogsággal tölti el őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában