Probléma

2022.08.09. 14:14

Kőből fakad a víz Gyöngyösön

Hetek óta nem tárták fel a probléma okát, a környéken élők remélik, hogy nem lesz nagyobb a baj.

K.B.L.

Forrás: Kiss Balázs Levente/Heves Megyei Hírlap

Míg a megyében és az országban mindenhol a vízhiánnyal és a vízfolyások kiszáradásával kapcsolatos hírek kelnek szárnyra, addig Gyöngyösön egy új patak keletkezett. Nem is akármilyen, hanem a kőből fakad a Vértanú utcában. Egészen pontosan a református egyházközség egyik épületének lépcsőköve és a fal találkozási pontjából. A felbugyogó víz lassan egy hónapja folydogál a közeli kanálisig, ahol az elvezetőrendszer a föld alá viszi a folyást. 

Kenyeressy Károly református lelkipásztor be is jelentette a vízmű felé a problémát még amikor az frissen keletkezett, ám a szerv ügyintézője azt közölte, hogy ez a hiba túl kicsi ahhoz, hogy azonnal tudnák javítani a hibát. Úgy tűnik, azóta sem javult a helyzet a vízügyi állománynál, ugyanis hetek óta nem tudtak szakembert küldeni, aki utána járna, valóban meghibásodás miatt fakad a víz a gyöngyösi lépcsőkőből. Biztos, ami biztos, egy műanyag bóját azért kapott Gyöngyös új látványossága, ami arra figyelmeztet mindannyiunkat, hogy fokozott óvatossággal közelítsük meg a helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában