Időközi választás

2022.08.15. 07:30

Új polgármester, Magyar Norbert vezetheti Hortot

Magyar Norbert szerint az igazi munka csak most kezdődik, hiszen nagyon nehéz örökséget vesz át.

K. B. L.

Alacsony volt a részvétel az időközi választáson

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Hort új polgármesterét a nem végleges választási eredmények szerint vasárnaptól Magyar Norbertnek hívják. Vasárnap, az időközi választás estéjén a győztes megköszönte a választóinak, hogy mögötte álltak.

– Nagyon köszönöm mindenkinek a támogatást, aki elment választani. Nagyon nagy feladat áll előttem és az új képviselő-testület előtt, igyekszünk helyt állni, amiben csak lehet. Minden horti polgár polgármestere szeretnék lenni, s tisztában kell azzal lennünk, hogy a munka java most kezdődik. Köszönöm a feleségemnek és édesanyámnak, hogy mellettem álltak ebben a nehéz küzdelemben – mondta el szerkesztőségünknek Magyar Norbert újonnan megválasztott polgármester.

A vasárnapi időközi önkormányzati választáson, amelyen új polgármestert és képviselő-testületet választottak, alacsony volt a részvétel, rendkívüli eseményekről nem érkezett jelentés. A voksolást azért tűzték ki, mert az előző testület május 12-én feloszlatta magát a legutóbbi jegyző felmondását követően. A horti időközi választáson a nyilvántartásba vett és kivétel nélkül függetlenként induló négy polgármesterjelölt közül hárman képviselőjelöltként is indultak. A részvétel vasárnap este fél hétig 33,35 százalékos volt. A polgármester-jelöltek közül a nyertes Magyar Norbert 381 szavazatot kapott, Juhász László 376-ot, Molnár Ferenc 206-ot és Szalkai-Plavecz Ilona 63 voksot gyűjtött be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában