Üdvözlőtábla

2022.09.26. 14:53

Már csak két látványterv maradt versenyben Gyöngyösön, lehet választani

A mátraaljai város szélén üdvözlőtáblák fogadják majd az érkezőket.

Sz. Sz. I.

A nyertes tábla köszönti majd a Gyöngyösre érkezőket

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A gyöngyösi képviselő-testület legutóbbi ülésén elbírálta a város határában felállítandó üdvözlőtáblák tervezésére kiírt pályázatot. Az önkormányzat még júniusban írta ki a tendert az üdvözlő alkotások grafikai tervének elkészítésére. Elvárás volt valamennyi alkotással szemben az, hogy az Üdvözöljük Gyöngyösön, a Mátra fővárosában! szlogen egységesen szerepeljen a tervekben. A városvezetés tájékoztatása szerint a kiírásra az augusztus  hetedikei határidőre összesen 30 pályázó 46 vázlattervet nyújtott be. Ezekből  hat pályázó nyolc pályázata volt érvénytelen. A szakmai zsűri tehát 24 pályázó 38 vázlattervéből két pályázó négy alkotását tárta a múlt héten a képviselő-testület elé. 

Az egyik döntős alkotás 
Forrás: gyöngyösi önkormányzat 

A grémium két alkotást választott ki, amelyekről újabb látványtervet kér az alkotóktól, akiknek ezúttal azonban már a leendő környezetében, méretarányosan kell bemutatniuk az üdvözlőtáblát.

A másik üdvözlőtábla, ami versenyben maradt
Forrás: gyöngyösi önkormányzat 

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a város 2022. évi költségvetésében a 3-as és a 24-es főutak bevezető szakaszainál tervezett üdvözlő alkotások megvalósítására 15 millió forint forrás áll rendelkezésre.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában