Felújítás

2022.09.27. 19:26

Százmilliót költhet Eger járdára, mutatjuk hol örülhetnek a lakók

Belügyminisztériumi forrásból tehetnek járhatóvá néhány szörnyű állapotú szakaszt.

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

– Közel 100 millió forintból újulnak meg a város járdái. A Belügyminisztériumhoz belterületi utak, járdák, hidak felújítására az önkormányzat még tavaly nyújtott be pályázatot, ennek köszönhetően a város egész területén, kisebb munkák valósulnak meg – adta hírül Mirkóczki Ádám polgármester.

Közlése szerint megújul a Móricz Zsigmond utca 23-31. között illetve az Árpád utca 1-9. közötti járdaszakasz. Szintén örülhetnek a Nagyváradi utcában lakók, ugyanis az ottani járda még nem felújított része kerül most sorra, valamint a közeli óvoda hátsó kerítése mellett is zökkenőmentesebb lesz a gyalogos közlekedés a Faiskola utca 6-8. szám közötti lépcsőig.

A Hell Miksa úti járda I. üteme is megvalósul, illetve ebből a pénzből folytatják a Hajdúhegyen a Csokonai utca 7-19. közötti szakaszt is. Szintén megújul a Türk Frigyes utca 3.-27., a Vallon utca 19-35., a Felvégi utca 43-65. között a járda, valamint a Rákóczi Ferenc út páratlan oldalán a járda a Kővágó tértől az Eger-patak hídig. A Faiskola utca 2/b és a Mátyás Király utca 45. épületeknél közvetlenül a ház a bejárata előtti szakasz, a Gólya utcai játszótérnél a patak felőli oldalon végig felújítják a támfal mentén megsüllyedt a járdát. A Vadrózsa és a Mályva utca és a lakótelepi bejárót összekötő szakaszt valamint a Sertekapu utcai gyalogutat is korszerűsítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában