Borzongás

2022.10.05. 18:05

Pókinvázió Tarnazsadányban, már segítséget is kértek, mert félnek

A tó körül lakók riadtak meg leginkább a pókok megjelenésétől.

M. H.

Forrás: Tarnazsadányi önkormányzat/Facebook

Tarnazsadány önkormányzata a község Facebook oldalán arról tájékoztatott, hogy a település közepén lévő tó környezetében lakók jelzéssel éltek újonnan megjelenő pókok jelenlétéről, amelyek a lakóházak udvarán, de még egyes lakóházakban is előfordultak. A problémát szerintük az aszály okozta.  

Koczka Ferenc polgármester jelezte, felvette a kapcsolatot a Heves Megyei Kormányhivatal természetvédelmi osztályával, ahol jelenleg vizsgálják, milyen pókfaj jelent meg a településen. Illetve azt, hogy azok védelem alatt állnak-e vagy sem. Erre azért van szükség, hogy eldönthessék, intézkedhetnek-e a pókok irtásáról.
– Addig kérjük az itt lakók figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek és kerüljék a tó környezetét, főleg a fiatalok. Arra kérjük a lakókat, hogy a pontos feltérképezés érdekében jelezzék a polgármesteri hivatalban, ha ilyen állatokkal találkoznak. A továbbiakról később tájékoztatjuk a lakosságot – közölte Koczka Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában