Rezsi

2022.10.05. 18:22

Tizenhatszoros a távhő ára – összehívná Eger polgármestere a veszélyhelyzeti ülést

Mirkóczki Ádám azt írta, az érintett intézményeink rezsije mintegy 200 millió forinttal lesz magasabb.

Sz. M. L.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Magyar Közlönyben szeptember 30-án megjelent rendeletben meghatározott tizenhatszoros távhő ár miatt tisztán látható, hogy még nehezebb helyzetbe kerülnek az önkormányzatok és ezzel együtt az intézmények is – tette közzé Mirkóczki Ádám Eger polgármestere hivatalos közösségi oldalán szerdán.
Még nem érkeztek meg az első számlák, de már most látszik, hogy a távhő által érintett intézményeink rezsije mintegy 200 millió forinttal lesz magasabb, mint a költségvetésünkben biztosított fedezet. Ma délelőtt az érintett intézményeink vezetőivel egyeztettünk és kerestük a lehetséges megoldásokat, akik nem csupán a jövő évvel kapcsolatban, de már az előttünk álló pár hónapot érintően is elmondták félelmeiket. Nagy valószínűséggel egy rendkívüli közgyűlésen kell döntéseket hoznunk a kialakult és érezhetően egyre nehezebb helyzet miatt. Holnapra kezdeményeztem az Energia Veszélyhelyzeti Ideiglenes Bizottság összehívását – fogalmazott a polgármester október 5-i Facebook posztjában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában