Labdarúgás

2022.10.06. 13:56

Veretlenek csatáznak a Füzesabony–Bélapát mérkőzésen

LABDARÚGÁS A kényszerű okok miatt kiesett futballisták hiánya alapjaiban meghatározhatja megyei I. osztályú bajnokság 7. fordulójában rendezendő rangadó kimenetelét. Füzesabonyban a bélapátfalviak vendégjátéka során két, azonos pontszámmal rendelkező és veretlenül álló élcsapat mérkőzik egymással.

Bódi Csaba

Nagy Endre bízik benne, hogy talán most több játékosára számíthat, mint egy héttel korábban

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

Szombat, 15.00: 

FÜZESABONYI SC-ERŐSS ÚT (1.)–BÉLKŐ SE-BÉLAPÁT (2.)
Füzesabony. V.: Pádár Szabolcs (Forgó, Motsidlovszky).

Tartósan maródi sérültként Farkas Krisztián, Sebe Márk, Jónás Attila, Antal Zsolt és Vajda Ákos biztosan nem játszhat a hazai csapatban, miközben Kaló István Alexander és Kaló Ádám várhatóan bevethető lesz szombat délután. Az FSC sokat megélt, mértéktartó edzője, Nagy Endre bízik abban, hogy több hiányzója már nem lesz a gárdának, mert így sem egyszerű a helyzet.

– Ha mindenki rendben lenne, akkor is óvatosan fogalmaznék az esélyeket illetően – mondta a tréner. – Tisztában vagyunk vele, hogy veszítenivalónk csak nekünk van, mint ahogy azt is látjuk, hogy támadásban többet kell nyújtani, mint azt Gyöngyöshalászon tettük (0–0), ahol – gondjaink ismeretében – már a pontszerzést is nagy eredménynek tartottam. Ismerjük az ellenfelet, nem a véletlen műve, hogy így menetel a fiatal és ügyes játékosok alkotta Bélapát. A tragikus baleset utáni helyzet talán még egységesebbé tette a társaságot, azonban ahogy más csapatok ellen, ezúttal is győzni akarunk. 

Forrás: Heves Megyei Hírlap grafika

Ahogy a Füzesabonyi SC-Erőss út alakulata, a Bélkő SE-Bélapát csapata is 13 ponttal rendelkezik, betudhatóan az öt mérkőzésen szerzett négy győzelemnek és az egy döntetlennek. A veretlenül menetelő együttesek között a tabellán jelenleg a jobb gólkülönbség dönt a házigazdák javára. A sárga-kékek esetében ez a mutató 17–3, míg a „Kiskékek” neve mellett találatból 18–8 szerepel.

A vendégek szintén sok évtizedes tapasztalattal rendelkező szakvezetőjének, Horváth Tamásnak leginkább amiatt főhet a feje, hogy Érsek Martin és Bársony Dániel helyére kit állít a kezdőcsapatba. Előbbi futballista szereplésére nagyobb az esély, ám a csapatkapitány Bársony térdproblémák miatt várhatóan nem lesz képes vállalni a játékot. 

Horváth Tamásnak két kulcsembere miatt fájhat a feje 
Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Szeretnénk méltó ellenfelei lenni a listavezető hazaiaknak – szögezte le Horváth Tamás. – Martin és Dani hiányzása óriás érvágás, két rutinos emberünk pótlása nem kis feladatot jelent. Valahogy meg kell oldanunk, hogy nélkülük is eredményesen futballozzunk, ami azért ennek a fiatal társaságnak nagy kiívást jelent.

A füzesabonyiak közül eddig Pataki Viktor talált a legtöbbször (4) a kapuba, míg a bélapátfalviaktól Molnár Richárd volt a legeredményesebb, Utóbbi játékos hat treffeléssel vezeti a megyei I. osztály góllövőlistáját. 

A további párosítás (szombat, 15.00)

HEVESTHERM-HEVESI LSC (8.)–EGERSZALÓK (10.)
Heves. V.: Varga László (Juhász Á., Törtei).
MAKLÁR (11.)–HERÉD (7.)
Maklár, Adler Sándor Sporttelep. V.: Kasza Dénes (dr. Lendvai, Derda D.).
GYÖNGYÖSI AK (5.)–EGER SE II (12.)
Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. V.: Mencsik László (Lucián, Sohajda).
ENERGIA SC GYÖNGYÖS (9.)–GYÖNGYÖSHALÁSZ (4.)
Gyöngyös, Sport út. V.: Nemes Attila (Berki, Kara – Pest megyei játékvezetők).
LŐRINCI (3.)–MARSHALL ASE (6.)
Selyp, Lőrinci Sporttelep. V.: Debreczeni Krisztián (Májer, Kecskés).
Szabadnapos: Besenyőtelek SC (13.)

A bajnokság állása
Forrás: adatbank.mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában