Evat

2022.10.06. 14:46

Minczér Gábor szerint szabálytalan foglalkoztatás zajlik egy egri cégnél

Az alpolgármester szerint kifizetőhelyekké züllesztik az önkormányzati cégeket. Ezúttal az Egri Vagyonkezelő és Távfütő Zrt. került porondra.

Minczér Gábor alpolgármester

Forrás: Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap

– Gay Krisztinát állományba vette az Evat, de információink szerint szabálytalanul foglalkoztatják – közölte csütörtökön sajtótájékoztatón Minczér Gábor alpolgármester. 
– A belső ellenőrzésünk az Evathoz vonult néhány napja, de Szűcs Tamás az Evat Zrt. vezetője megtagadta a kért dokumentumokat. Azt az információt adta, hogy az igazgatótanács egyetértésével foglalkoztatják Gay Krisztinát mint szakembert, az egri televízió egykori főszerkesztőjét, aki propaganda szócsővé változtatta akkoriban a televíziót és az Egri Magazint is. Elvileg a mostani gazdasági helyzetben PR és sajtófigyelés céljára van szükség, azt mondták bármelyik Evatba tartozó cég igénybe veheti szolgáltatásait, az Eger Termál állítólag igényt is tart rá. Csakhogy nem az Evat hanem az Agria Film Kft. ad neki ötszáz ezer forintos fizetést, és hiába számlázták tovább az Evatnak ezt, nem történt kifizetés, sőt ehhez a szerződések sincsenek rendben, teljesítési igazolások sincsenek. Berényi Tamás, az Agria Film igazgatója a kérdésünkre nem tudta megmondani, hogy Gay Krisztina hol végzett munkát félmilliós fizetésért. Felszólítom az Evatot, Komlósi Csaba és Mirkóczki Zita képviselőket, akik felügyelőbizottsági tagok a cégekben, hogy a szabálytalan foglalkoztatással kapcsolatban kezdeményezzenek belső vizsgálatot – emelte ki Minczér Gábor.
Hozzátette, most, hogy a cégeket spórolásra kérik a képviselők, mégis van pénz ilyesmire. 

– Kétszáz millió forinttal többe kerül majd a távhő, közben pedig félmilliós mutyikra, kifizetőhelyeknek használják az egri cégeket, mint 2019 előtt. Minket azért választottak meg, hogy elzárjuk ezeket a pénzcsapokat. Ilyen egyébként a Városfejlesztési Kft. is, ahol a vezető 800 ezer forintot kap úgy, hogy valószínűleg a cégnél egy ideig még semmilyen munkavégzés nem történik – fogalmazott.

Az Evatnál  érdeklődtünk a fentiekről, későbbre ígértek választ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában