Ajánló

2022.12.02. 07:00

Adventi készülődés, gyertyagyújtás, koncertek és ünnepi hangulat vár ránk hétvégén Heves megyében

Összegyűjtöttük a hétvége eseményeit, hogy olvasóink tudjanak válogatni.

HEOL

A Dobó tér számos program színtere lesz a hétvégén

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

December 2., péntek

Eger:

Forrás: visiteger.com
  • 15 óra 30 perctől 18 óráig a Városháza üvegtermében ismét nyitva áll a Jégpalota. Kreatív, játékos programokkal, filmvetítéssel várja a legkisebbeket a mesék csodás világa.
Forrás: visiteger.com
  • 17 órától koncertek kezdődnek a Dobó téren: 17 órától Wolfolks, 18 órától  JAJA, 19 órától Heincz Gábor “Biga” lép fel. 

Hatvan: 19 órától a Grassalkovich-kastély dísztermében Voice & Brass koncertek. 

Forrás: hatvaniturizmus.hu

 

Felsőtárkány: 17 órától Zenekuckó a Faluházban, énekes-mondókás időtöltés várja az édesanyákat és gyermekeiket.

Gyöngyös: 17 órától Túri Emma Miliarium című kiállításának megnyitóját tartják a Vachott Sándor Városi Könyvtárban

Forrás: programturizmus.hu

December 3., szombat

 

Eger:

  • 10 óra 30 perctől kezdve az Eger Advent keretében koncertek lesznek: 10 óra 30 perckor Kalap Jakab, 19 órától Polyák Lilla, 20 óra 15 perctől Pál Dénes ad zenés műsort. 
  • 15 óra 30 perckor II. adventi gyertyagyújtás lesz az Érseki Palota udvarán.
Forrás: programturizmus.hu
  • 13 órától 17 óráig a Városháza üvegtermében ismét nyitva áll a Jégpalota. Kreatív, játékos programokkal, filmvetítéssel várja a legkisebbeket a mesék csodás világa.

Maklár: 15 órától Röfifesztivált tartanak a település több helyszínén.

Forrás: Maklári Önkormányzat

Mátraszentlászló: 8 óra 30 perctől Mikulás túrát szerveztek. A találkozó helye Gyöngyös, autóbusz pályaudvar, ideje: 08 óra 30 perc. A túrakezdés helye a mátraszentlászlói buszmegálló. A túrakezdés ideje 9 óra 45 perc. Útvonal: Mátraszentlászló – Smiró Feri útja – Mátraalmás – Fekete-tó – Rudolf-tanya – Parádsasvár. A táv: 14 kilométer, a szint: 670 méter.

Mátraszentimre: 16 órától Adventi zenés estet tartanak az iskola előtti udvaron és a nagyteremben (Rákóczi utca 16.).  Adventi hegedűvarázs citerával fűszerezve, előadják: Vincze-Király Kitty és Vincze Bálint.

Forrás: programturizmus.hu

Hatvan:

  • 17 órakor ünnepi koncert a Kossuth téren Singh Vikivel.
Forrás: programturizmus.hu
Forrás: hatvaniturizmus.hu

Egerszalók: Adventi ünnepi hétvége a St. Andrea szőlőbirtokon. Ezeken a különleges alkalmakon nem csak borokat kínálnak, hanem finom kézműves bonbont, szaloncukrot, bejglit, sajtokat és sok más kézműves terméket. A St.Andrea Galériában idén kiállított művészeti alkotásokat és sok más egyedi tárgyat most először meg is vásárolhatnak maguktól a művészektől. Ráadásként belemerülhetnek a hölgyek talán legkedveltebb ajándékainak tudományába, a parfümök világába.

December 4., vasárnap

 

Eger:

  • 10 órától délig arcfestéssel, déltől 18 óráig filmvetítésekkel, kreatív, játékos programokkal, várja a legkisebbeket a Városháza üvegtermében a Jégpalota.
  • 16 órától a Dobó téren II. adventi gyertyagyújtásra várják a szervezők az érdeklődőket.
  • 17 óra 30 perctől folytatódik a koncertsorozat: Simple Acoustic koncert lesz a Dobó téren, majd 19 órától Rakonczai Imre koncert.

Felsőtárkány: 17 órától a Felsőtárkányi Faluház Nagytermében Hokkedli és Nokkedli címmel zenés Mikulásváró mesejátékot mutatnak be a kicsiknek. Az előadás ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött! Az előadás végén meglepetéssel készülnek a gyermekek számára, így a jelentkezést kizárólag emailben, a gyerekek nevének feltüntetésével tudják fogadni!

Gyöngyös: 19 órától Charlie 75 Koncert - Csak a zene van! koncert lesz a Dr. Fejes andrás Sportcsernokban. Vendég: Tóth Vera. Online jegyvásárlásra van lehetőség.

Hatvan: 16 órától a hatvani református templomban Adventi készülődés a léleknek is címmel tart előadást Mikes Balázs teológus, 18 órától pedig a Kossuth téren lesz gyertyagyújtás.

Forrás: hatvaniturizmus.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában