Segítség

2022.12.03. 17:08

„Magamhoz ölteltem, hogy ne fázzon”- kisbabát mentett a tűzoltó az M3-ason

Szűcs István főtörzsőrmester egy hármas karambol helyszínen öltelte magához a fél éves kisbabát, amivel egy ország szívébe zárta be magát. A hős, aki a kocsiban utazó babáról gondoskodott, a Borsnak mesélt a történtekről.

HEOL

Az egyik alaposan összetört autó

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

Mint ahogy arról portálunk is beszámolt, baleset történt Bagnál, az M3-as autópálya 37-es kilométerénél történt hétfőn: három autó rohant egymásba.

Az esethez a rendőrség és a mentők mellett az aszódi hivatásos tűzoltókat, köztük Szűcs Istvánt riasztották – írta a Bors.

– Mikor megkaptuk a riasztást, már értesültünk róla, hogy egy nő és egy gyermek van a kocsiban, ugyanis az autó vészjelzője küldte a riasztást, amin már hallani lehetett a női hangot és a babasírást – elevenítette fel Szűcs István tűzoltó az ominózus esemény kezdetét a Borsnak.

– A mentőkkel együtt értünk ki. Ahogy kiszálltunk, egyből láttuk a három összetört autót, egyikben egy idős házaspár, másikban egy fiatalember, harmadikban pedig az édesanya utazott a babával. A többiek azonnal megkezdték az autók áramtalanítását, én pedig egyből a kismamához mentem, hogy megkérdezzem, tudunk-e neki segíteni – mesélte.

Szerencsére az édesanya és a pici nem sérültek meg, igaz, nagyon megrémültek:

Nagyon megijedtek mind a ketten, de mire odaértünk, a pici addigra éppen kisírta magát, viszont láttuk rajta, hogy zaklatott állapotban volt – tette hozzá. Az édesanya ekkor kérte meg Istvánt, hogy vigyázzon imádott gyermekére:

– Akkor kért meg az édesanya, hogy megfognám e a babát, míg ő a rendőrök kérésére kiszedte az autóban maradt táskájából az iratait. Rögtön megfogtam szegénykémet, és azonnal magamhoz öleltem, hogy ne fázzon. Ekkor ugyan már nyugodtabb volt, de még lehetett rajta érezni a sírás utáni állapotot – magyarázta a hős tűzoltó. Hozzátette: a baba nyugtatás és ringatás nem idegen tőle, hiszen ő maga is egy kisgyermek apukája:

– Nekem is van egy kilenc hónapos kicsim, így teljesen együttéreztem, és nem állt távolt tőlem ez a dolog – mondta mosolyogva.

A tűzoltók ezután segítettek biztonságban beülni a mentőbe az anyának és a babának, akiket megfigyelésre kórházba szállítottak.

–Megkérdeztem tőle, hogy segíthetünk-e bármiben is, és hogy szükségük van-e valamire a kórházban. Ezért még visszakísértük a kocsihoz, kiszedtük a pelenkázót, meg mindent, amire szüksége lesz – szögezte le. Hangsúlyozta, hogy esete egyáltalán nem egyedi:

Hozzá kell tenni, hogy ez a kép éppen rólam készült, de a többi kollégám is mindennap ugyan ezt csinálja, ugyan ezt megteszik. Ez nem az én érdemem, hanem hozzátartozik ehhez a hivatáshoz – mondta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában