Projektzáró

2023.01.28. 09:25

Valóra vált egy 30 éves álom Füzesabonyban + fotók

Pénteken tartották a Füzesabony a zöld város elnevezésű projekt záró rendezvényét a volt mozi épületében.

S. S.

Elkészült a Zöld Város Füzesabonyban. Felavatták

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Az eseményen megjelent dr. Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, országgyűlési képviselő, Ignácz Balázs vármegyei főispán, a környező települések polgármesterei, illetve számosan a program megvalósításában szerepet vállalók közül.

Nagy Csaba, a város polgármestere beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a füzesabonyiak 30 éves álma vált valóra, s végre kezd a település afelé közeledni, amit megérdemel. A zöld város programot közel fél évtizedes tervezés, előkészítés és kivitelezés után sikerült befejezni, de ennél a pontnál nem szabad megállniuk. Mint a városvezető fogalmazott, Füzesabonyt a vasút szeli ketté, emiatt nekik mindenből kettő kell. Így már elindították a tervezést, hogy az északi városrészben is megvalósíthassanak egy zöld város programot.

Nagy Csaba köszönetet mondott mindazoknak, akiknek köszönhető, hogy elindulhatott és 2022. végére befejeződhetett a projekt megvalósítása. A segítők sorában a polgármester elsőként Nyitrai Zsoltot említette, aki a 2014-es önkormányzati választásokat követően a térség akkori országgyűlési képviselőjeként ajánlott szövetséget és tett ígéretet arra, hogy mindenben segíteni fogja a füzesabonyi embereket.

– Köszönet azért, hogy betartotta a szavát – mondta a városvezető.
 A polgármester által név szerint köszönettel említettek sorában volt Juhász Adriána projektmenedzser, aki a záró rendezvényen röviden bemutatta, hogy mi is valósult meg – a 100 százalékos támogatottságú, a költségnövekménnyel a kétmilliárd forintot meghaladó – beruházás során.  Tájékoztatása szerint már a tervezéskor az volt a céljuk, hogy egy vonzó vidéki városi környezetet alakítsanak ki, s a megfelelő életminőséget helyben biztosítsák az itt élőknek.

A projektmenedzser külön is részletezte a zöldítés elvi szempontjait, majd bemutatta azokat a tereket a Rákóczi úttól az Állomástérig, amelyek a munkálatokat követően modern, korszerű arculatot öltöttek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!