Garázdaság

2023.01.30. 09:36

Egymás haját tépték az egri diáklányok, egyikük harapott is, pártfogó felügyeletet kaptak

Nemcsak az iskolában, hanem a vasútállomáson is egymásnak estek.

HEOL

Garázdaság vétsége miatt alkalmazott intézkedést az Egri Járási Ügyészség azzal a két fiatalkorú lánnyal szemben, akik 2021. szeptember 17-én délelőtt verekedtek össze egy óraközi szünetben az egyik egri iskolában - közölte portálunkkal dr. Konkoly Thege László vármegyei sajtószóvivő ügyész. A lányok a közöttük kitört veszekedés során egymás haját tépték, és mindkettő pofozta a másikat. A tanárok ugyan szétválasztották őket, de ezzel nem ért véget a történet, mivel délután, az iskola előtt a két 15 éves diák ismét egymásnak esett. Ekkor az újabb ütlegek mellett már rugdosódtak is, sőt a küzdelem addig fajult, hogy egyikük megharapta a másikat. A harmadik menetre azután a vasútállomáson került sor, ahol a két hazafelé tartó gyanúsított megint összeakaszkodott, riadalmat és megbotránkozást keltve ezzel az utazóközönség tagjaiban.

A járási ügyészség most másfél évre feltételesen felfüggesztette a büntetőeljárást a fiatal terheltekkel szemben, egyben elrendelte mindkettőjük pártfogó felügyeletét. Ezeknek az intézkedéseknek a célja az, hogy elősegítsék a fiatalok jövőbeni helyes irányú fejlődését.

A garázdaság a köznyugalom megzavarására alkalmas bűncselekmény, ami csak akkor állapítható meg, ha annak során az erőszakos elkövető nem valósít meg olyan bűncselekményt is, aminek a törvényi büntetési tétele magasabb, mint két évi szabadságvesztés. Ilyen esetben a tettest csak ez utóbbi bűncselekmény miatt vonják felelősségre, de a bíróság a garázda elkövetést súlyosító körülményként figyelembe veszi a büntetés kiszabása során.

 

(Képünk illusztráció.)

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában