Tervezés

2023.02.07. 07:57

Selypen a szülők szinte a hajukat tépték, mert az óvoda kijárata közútba torkollik

A felújított óvoda minden igényt kielégít.

T. O.

Trükkös tükörrel könnyebb és biztonságosabb

Forrás: Szigeti Tamás/Beküldött

Az 1990-es években komolyan felmerült, hogy a megszűnő cukorgyár – amely akkor már külföldi tulajdonban volt – szociális létesítményeinek egy részét fel kell számolni. Az óvodára is ez a sors várt volna, ha a szülők nem fognak össze, ám e módon végül sikerült megtorpedózni az elképzelést. A gyermekintézmény azóta is nagy népszerűségnek örvend, 100 százalékos kihasználtsággal működik, mi több, az épület egyik szárnyában idő közben bölcsődét is kialakítottak.

A létesítményt a 2000-es évek elején teljesen felújították, s azóta minden igényt kielégít, kivéve a megközelítését. A volt cukorgyári salakkerítésen ugyanis csupán egy szűk kapu biztosítja a ki- és bejárást. Ezen egyetlen gépjármű fér ki, de itt kell közlekedniük a kisgyermekes szülőknek is. Az út alig fél méternyire lévő forgalmas járdába, majd közútba torkollik, ami rendkívül balesetveszélyes, ezért sokan kérték, hogy az illetékesek találjanak megoldást.

A napokban az önkormányzat vezetése két tükröt szereltetett fel a kapu két oldalára, s ezek segítségével jobban belátható a kérdéses szakasz. Bátran állítható, hogy több évtizedes probléma oldódott meg ezáltal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában