Összetűzés a telken

2023.03.26. 14:34

Ököllel és karóval ütött a férfi, akit börtönbe juttathat az Egri Törvényszék ítélete

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság Sz. I. vádlottat az elmúlt héten megtartott tárgyaláson. Az Egri Törvényszék ítéletében 3 év 6 hónap szabadságvesztést szabott ki, amelynek végrehajtási fokozata börtön.

S. S.

Hoszné dr. Nagy Tímea bíró, a törvényszék sajtószóvivője portálunkat arról tájékoztatta, hogy az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és a védő elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést.

A büntetőperben a vádlott terhére rótt cselekmény még 2020. április 4-én történt. Ő és családtagjai, ismerősei a terhelt hétvégi házában töltötték a napot. Pihentek, főztek. Két telekkel arrébb a két sértett is kinn tartózkodott családtagjaival. Közülük az elsőrendű sértett saját élettársa kivételével a többi rokont délután hazafuvarozta, majd körülbelül fél óra múlva a vádlott telke előtt elhajtva visszatért a helyszínre.

Ekkor pattan ki a balhé amiatt, hogy az elhaladó jármű által felvert por rászállt a vádlott társaságának az ételeire. Sz. I. indulatos állapotban, a lánccal rögzített kaput berúgva bement a sértettek ingatlanára, és az elsőrendű sértettet előbb ököllel nagy erővel, majd egy, a helyszínen felvett, 180 centiméteres hosszúságú fakaróval közepes erővel fejen ütötte.

A sújtás hatására a megütött ember – fejével a földnek ütődve – elesett, rövid időre eszméletlen állapotba került. A vádlott a másik sértettet is bántalmazta, őt kétszer fellökte, aki ennek következtében mindkét alkalommal a szőlőtőkék közé esett. A terhelt ezután távozott a helyszínről.

A bántalmazás és esés következtében az elsőrendű sértett 8 napon túli, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Míg a kétszer fellökött ember 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában