Labdarúgás

2023.06.01. 22:25

Négy év múltán edzőt váltottak Makláron

Szabó András, "alias" Zsuzsi 2019-ben érkezett szülőfaluja csapatához, de nem onnan megy nyugdíjba edzőként.

B. Cs.

Szabó András egyelőre nem tudja, merre vezet az útja

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

– Az elnökség nevében Kása Mihály elnökségi tag hívott ma azzal a bejelentéssel, hogy a vezetőség nem velem képzeli el a folytatást. Más nem tehettem, mint tudomásul vettem a döntést – mondta Szabó András.

A 68 éves tréner a 2019/20-as idényben ült le a gárda kispadjára. Irányításával az első idényben a 11., majd kétszer egymás után a 10. helyen végzett a Maklári SE, idén pedig a 8. helyen zártak a kék-fehérek. Az előrelépés látható, miközben az együttes ebben az esztendőben kiharcolta a Magyar Kupa országos főtáblájára jutást. 

– A négy idény során összesen 54 játékos cserélődött ki a keretben, vagyis minden évben új csapatot kellett építeni – emelte ki a tréner. 

– A legutóbbi szezon eredményesebb is lehetett volna, ha alapemberek nem dőlnek ki hosszabb rövidebb időre. Ezzel együtt olyan időszakot hagyok magam mögött, amelynek során nagyon sok kompromisszumot kellett kötni. A vezetőség részéről éreztem a bizalomvesztést, ezzel nem tudok és nyilván már nem is akarok foglalkozni. A játékosok és a szurkolók végig mellettem álltak és nekik köszönöm az együtt töltött időt. Amikor hazatértem szülőfalum csapatához, akkor azt gondoltam, hogy innen megyek majd edzőként nyugdíjba. Nem így történt és ezt sajnálom, de az élet produkál érdekes dolgokat, ezt már volt időm megtapasztalni.

Szabó András helyét információink szerint edzőpáros veszi át. Csomós János elnökségi tag és visszatérőként Sipos Lajos irányítja majd a jövőben a makláriakat.

A bajnokság végeredménye
Forrás: adatbank.mlsz.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában