Programajánló

2023.06.02. 06:55

Újabb remek hétvége elé nézünk: megannyi színes programmal készül Heves

Ez a hétvége is fantasztikus programokkal vár, amely során kicsik és nagyok is megtalálhatják a nekik legmegfelelőbb szórakozási lehetőséget.

HEOL

Péntek

Gyöngyös Pénteken délután 5 órától Beck Zoltán és Grecsó Krisztián Hoztunk valamit magunkból című zenés irodalmi pódiumestjét tartják Gyöngyösön, a Vachott Sándor Városi Könyvtárban. Jó idő estén a könyvtár udvarán rendezik meg a programot. Ahogy az az esemény közösségi oldalán is olvasható, az est a szerzőpáros első közös lemezére épül, de minden alkalommal hoznak valami különlegességet, meglepetést is magukkal. Irodalmi, inspirációs játékokra, énekelt versekre, mosolyra, jó szavakra és egy folyton megújuló, változó zenés irodalmi estre számíthatnak az érdeklődők. 

Felsőtárkány A Magyar Nemzeti Parkok Hetének keretein belül az Esztáz-kői Barlangtúrán június másodikán délután 3 és 5 óra között lehet részt venni. A kicsi, de annál látványosabb cseppkövekben bővelkedő barlang Felsőtárkánytól 3,5 kilométerre, a Gyetra-völgyben nyílik. A barlangban sem villanyvilágítás, sem betonjárda nincs, egy helyen létra segíti a közlekedést. A barlang hőmérséklete 9-10 fok körül alakul, vizes-sáros és száraz szakaszok egyaránt találhatóak. A látogatáshoz sisak, fejlámpa szükséges, melyet a túravezetők biztosítanak a résztvevők számára, a rövid túra résztvevőinek ezeken kívül csak túraruházatra van szüksége. Megközelítése: gyalogosan 1 óra, kerékpárral 20 perc alatt. A barlangig kerékpárral kényelmesen járható kövezett út vezet, gyönyörű környezetben.

Hatvan A Hatvany Lajos Múzeumban kezdetét veszi a Régészet Napja és Éjszakája, amely pénteken és szombaton is remek kikapcsolódási lehetőséggel várja a látogatókat.

Az esemény leírása
Forrás: hatvaniturizmus.hu

Szombat

Eger Június harmadikán Egerbe, pontosabban a Broadway Monkeyba érkezik a bolgár techno titán, Phoenix Movement. A méltán híres Cacao Beaches performanszai után olyan nevekkel zenélt már együtt, mint Enrico Sangiuliano és a Cosmic Boys. Hazánkban is többször bizonyított már, így a jó hangulat garantált. Továbbá az underground szféra kiemelkedő alakja, Daniel Weirdo is beáll a pult mögé, hogy a legjobb zenékkel szórakoztassa a diszkózni vágyókat.

Szombaton délután 17 órai kezdettel az Agria Park Galériában (Eger, Törvényház u. 4.)  "H.TÓTH 32. RETROSPECT" címmel megnyílik H.TÓTH LÁSZLÓ képzőművész kiállítása. A tárlatot Rázsi Botond, az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium igazgatója nyitja meg, amely június 22-ig látogatható.

Szintén szombaton 19 órától a Műhely Bar&Feelingben (Eger 3300, Kracker udvar 2.) Sohonyai Attila versei bemutatásával szórakoztatja a vendégeket, dedikáltatásra és verses kötet vásárlására is lehetőség lesz. Az irodalmi estre a belépés ingyenes.

Egerszalók Az idei Napbor Ünnep 2. napján a lazítás, borkóstolás, falatozás, baráti beszélgetések, zene hallgatás, pincelátogatás és a Napbor áll a középpontban. Finom borokkal, koncertekkel, finomságokkal, kiállítással, óriási árnyékos terasszal és sok meglepetéssel várja a látogatókat a St.Andrea Szőlőbirtok.

Andornaktálya A Zenevölgybe egy önfeledt, vidám gyereknapra várják a kikapcsolódni vágyókat délelőtt tíz órától, amikoris kezdetét veszi Tárnok Marica előadásában "A világgá ment békák" című interaktív mese. Ezen felül lesz arcfestés, csillámtetkó, ugrálóvár, pónilovaglás, különféle ügyességi játékok, kreatív sarok és még sok minden más. A rendezvényre a belépés díjtalan.

Ezen a hétvégén is esti csillagászati programokkal készül a Bükki Csillagda. A Csillagdát az esti program kezdése előtt fél órával nyitják meg. Két csillagász köszönti a látogatókat és ismertetik a programrendet, amit mindig az aktuális időjárás határoz meg.

Vasárnap

Eger A krakkói Brass Riders fúvószenekar lengyel filmzenékből ad felejthetetlen koncertet az egri Minorita templomban június negyedikén 13 órától.

Egész hétvégén

Eger Az egri várban a Régészet Napja alkalmából bemutatják az Eged-hegyi remetekápolna kutatásának eredményeit. A kiállításmegnyitó pénteken délután négy órától veszi kezdetét a déli fogadóépületben, majd szombaton és vasárnap is remek programokkal várja az érdeklődőket.

A rendezvény plakátja
Forrás: visiteger.com

Hatvan A Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum is fantasztikus programokkal készül a hétvégére.

A rendezvény részletes leírása
Forrás: hatvaniturizmus.hu

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Shutterstock)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában