Készültség

2023.06.09. 21:04

Árvízveszély miatt kitelepítésre készülnek Zagyvaszántón: sokak otthona van veszélyben

Az előrejelzések szerint nagy mennyiségű víztömeg várható a Zagyván, ezért egyesével csöngetnek be a zagyvaszántói portákra, hogy jelezzék, lehet hamarosan menni kell.

Tari Ottó

A térségben egész nap esett, és a helyzet egyre súlyosabb

Forrás: Zubor András

Zagyvaszántón Fekete László polgármester, egyben a helyi védelmi bizottság vezetője elrendelte az árvízvédelem első fokozatát. Mivel a térségben egész nap esett, és a helyzet egyre súlyosabb. A településvezető és Petőfibányai kollégája, Juhász Péter polgármester többekkel együtt jelenleg is zsákol, hogy lehetőség szerint megelőzzék a nagyobb bajt. Az előrejelzések szerint nagy mennyiségű víztömeg várható a Zagyván, ezért egyesével csöngetnek be a zagyvaszántói portákra, jelezve, hogy elképzelhető, miszerint a lakóknak el kell hagyniuk otthonaikat.

Az önkormányzat vezetése a lakosság segítségét kéri a védekezésben, amennyiben az este, éjszaka folyamán a homokzsákok további pakolása szükségessé válik. A jelentkezéseket az alábbi telefonszámon várják: Fekete László: 06/20 282-0889, Lakó Attila alpolgármester 06/ 30 629-5630, zagyvaszántói polgárőrség: 06/30 621 5707.

A helyhatóság kéri továbbá a Kossuth út, a Dózsa György út, a Fő út és a Bem utca lakóit, hogy gépjárműveikkel ne parkoljanak az út szélén, ezzel is elősegítve a védekezést.

Petőfibánya vezetése máris kezet nyújt a bajban. Pár önkéntessel este Zagyvaszántóra érkeztek, hogy ha szükséges, segítsenek. Június 10-én, szombaton reggel pedig a már okozott vízkár elhárításában vesznek részt önkénteseikkel.

Mint megtudtuk, Zagyvaszántónak 2000, Petőfibányának 1000 homokzsákja van. Reggel 7 óra húsz percre pedig azért várják a petőfibányai önkénteseket az iskola parkolójában (gumicsizmával), hogy induljanak Gyöngyöstarjánba.

Juhász Péter jelezte, az árvízvédelmi készültség miatt homokzsákokat fognak deponálni a Zagyva parton, ezért Petőfibányán az Apci úton nagy munkagépek közlekednek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában