Figyelmetlenség

2022.05.18. 08:32

Szörnyű videó: baleset miatt álló sorba rohant bele a kamion az M1-esen

A Közút felvételén látható, hogy a kamionos már nem tudta félrerántani a kormányt az M1-esen, ezért az előtte álló sorba csapódott nagy erővel.

Kemma.hu

Forrás: Instagram/magyarkozut

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. sokkoló felvételt osztott meg Instagram-oldalán. A Közút kamerái rögzítették, hogy egy kamion álló sorba rohan az M1-es autópályán. Az eset május 11-én, a Hegyeshalom felé vezető oldalon, Győr térségében történt. 

Egy korábbi baleset miatt feltorlódott, megállt a sor a pályán. Ezt későn, az utolsó pillanatban vette észre az érkező kamion sofőrje, de a kormányt már nem tudta rendesen félrerántani. Nagy erővel csapódott bele a sor végén álló kamionba, amit rátolt az előtte álló teherautóra. A félrekormányzás közben egy furgont is eltalál, aminek a roncsdarabjai átrepültek az ellenkező pályoldalra is, csak a szerencsén múlt, hogy ott nem lett belőle újabb baleset. 

A sorba becsapódó kamionos súlyos sérüléseket szenvedett, őt a tűzoltók szabadították ki a vezetőfülkéből. Ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek. A torlódásra egyébként korábban az autópálya felett található digitális táblán is felhívta a Közút a figyelmet.

Sajnos nem a múltheti az egyetlen szörnyű baleset az elmúlt időszakban. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, május 17-én négyeskarambol történt Bicske térségében. Az eset során két személyautó az árokba borult, egy teherautó és egy személygépkocsi felborult. A helyszínre mentőhelikoptert is riasztani kellett. Helyszíni fotók és videó is igazolja, hogy mekkora szerencsétlenség történt kedden délután az M1-esen. A baleset oka itt is a figyelmetlenség volt, egy sofőr nem körültekintően sorolt át a külső sávból a belsőbe. A karambol következtében három fiatal férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!