Hősképzés

2022.06.26. 19:35

A tatabányai gyerekek is megtanulhatják, hogyan kell hősnek lenni

Az életmentéshez szükséges legfontosabb tudnivalókat nem csak a felnőtteknek, a kisebbeknek is szívesen megmutatják a tatabányai mentőállomáson.

Kemma.hu

Forrás: Tatabánya Mentőállomás/ Facebook

A napokban bejárta a sajtót és a közösségi médiát a hír: egy 8 éves kisfiú hívta ki a mentőket a nagymamájához Dégre. A 65 év körüli nagymama ugyanis egyszer csak hátradőlt a székkel és nem mozdult. A gyermek egy másodpercre sem vesztette el a lélekjelenlétét, azonnal hívta a 112-t.

A kis hős ezután egy mentésirányító telefonos segítségével megvizsgálta a nagyit, aki már nem lélegzett. A kisfiú azonban addig sem tétlenkedett, amíg a mentőegység a helyszínre érkezett: kiszaladt az utcára és leintette az első autóst, aki készséggel rohant segíteni és megkezdte a mellkaskompressziót. A mentősök és a mentőhelikopter személyzete hosszasan küzdött a nagymama életéért, akit végül stabil állapotban, légi úton szállíthattak kórházba.

Ilyenkor azt érzem, hogy jó helyen vagyok az életemben! Hatalmas energiát ad, hogy vannak még igazi HŐSÖK! Példaértékű, amikor egy 8 éves tudja, hogy mit kell tennie!

– mondta az eset kapcsán a mentőhelikopter sokat látott szakorvosa. A tatabányai mentőállomás közösségi oldalán ezzel a történettel is igyekszik felhívni a figyelmet arra, milyen fontos, hogy vészhelyzetben a birtokában legyünk annak a tudásnak, ami hozzásegít minket, hogy másokon segíthessünk. A mentőállomás által szervezett következő képzés július 4-én, hétfőn délután lesz. A résztvevő felnőttek és gyerekek 2 óra alatt ismerkedhetnek meg a legfontosabb tudnivalókkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában