Tűz

2022.06.28. 19:59

Ötezer négyzetméter lángolt, illegális hulladék, gumiabroncs is égett a kesztölci erdőben

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Mintegy ötezer négyzetméternyi terület égett június 28-án, kedden délután Kesztölc külterületén, a 117-es út és Dorog között található erdőben – tudtuk meg Varga Mihály Sebestyén tűzoltó főhadnagytól, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. A katasztrófavédelemhez 17:13-kor érkezett bejelentés arról, hogy a két település közötti fás-cserjés területről sűrű fekete gomolygó füst száll fel.

A riasztást követően az esztergomi, illetve a nyergesújfalui hivatásos tűzoltók siettek helyszínre, ugyanakkor az egységek vonulását a terep adottságai jelentősen megnehezítették. Úgy tudjuk, hogy a tűz az akácos erdő, a cserjés terület egy részét érintette, és illegálisan lerakott hulladék, valamint gumiabroncsok is meggyulladtak. Varga Mihály Sebestyén elmondta, hogy a lánglovagok vízsugárral, háti puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet, majd hozzáláttak az utómunkálatokhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában