Felfüggesztett

2022.06.29. 07:06

Helyszíni fotók: Süttőnél balesetezett részegen az autótolvaj fiú

A fiú lenyúlta a kulcsot, majd elindult az autóval, azonban túl sokáig nem jutott. A bíróság most ítéletet hozott az autótolvaj ügyében.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint, az Esztergomi Járásbíróság jármű önkényes elvételének bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt 2 év – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – fogházbüntetést és 4 év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki engedély nélkül, ittas állapotban úgy vezetett egy gépkocsit, hogy azzal egy fának ütközött Süttő lakott területén kívül.

Azt is megtudtuk, hogy a bíróság a próbaidőre elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint külön magatartási szabályként előírta, hogy a próbaidő alatt a megkezdett tanulmányait folytassa, illetve vegye fel a kapcsolatot az állami foglalkoztatási szervvel, vagy a helyi önkormányzatnál jelentkezzen közfoglalkoztatásra. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, a büntetővégzés jogerős, azt az ügyész is tudomásul vette.

Mint arról a baleset napján beszámoltunk, a fiatal 2021. március 27-én az esti órákban ittas állapotban a süttői lakás előszobájában lévő kulcstartóból  lenyúlta a slusszkulcsot, majd az utcában parkoló kocsit beindította és azzal Süttő lakott területén belül és azon kívül közlekedett. Ittassága miatt nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, és az út jobb széle felé lesodródott az úttestről, majd először a távközlési oszlopnak, ezt követően fának ütközött és 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!