Cukormentes torta

2022.07.04. 17:35

Gombóc Artúr is szeretné a komáromi Csokoládé királyfit

Megkóstolta a komáromi cukormentes Csokoládé királyfit a Cukkerberg blog. Ízlett nekik. Nagyon.

Kemma.hu

Sztaracsek Ádám és Szirmai Péter, a komáromi Jánoska Cukrászda cukrászai

Forrás: Cukkerberg

A Csokoládé királyfi fantázianevű cukormentes tortát, a komáromi Jánoska Cukrászda cukrászainak, Sztaracsek Ádámnak és Szirmai Péternek remekművét kóstolta meg virtuálisan a minap az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Cukkerberg blogja.  Széchy Eszter dietetikus posztjai sorra veszik a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei döntőseit, így került az asztalra a komáromi csokis finomság.

Kiderült róla, hogy az ötletet a Sacher-torta és a dobostorta piros gyümölccsel történő ötvözete adta, így kapott a három ribizlizselével megkent és kihűtött mandulalisztes csokoládés piskóta angolkrémes csokoládé mousse tölteléket. A torta tetejére kakaózselé került, végül pedig szeletenként egy-egy darab csillogó arany lüszter festékes vágott csokoládédísz teszi teljessé az élményt. A torta igazi különlegessége azonban a talpában rejlik, ami egy amaránt magos mogyorós, csokoládés és ropogós.

A szakértő szerint a csokoládétorták esetében különösen nehéz megtalálni azt a pontot, ahol még sem a jellege, sem az íze nem veszik el, a tápanyagértékei viszont már kedvezőnek tekinthetők. Erre kellett is a három forduló, hiszen szeletenként közel 100 kalóriát kellett lecsípni az eredeti verzióhoz képest. A végeredmény önmagáért beszél, a torta készítői szerint és a dietetikus szerint is „akár még Gombóc Artúr kedvence is lehetne, ha egy kicsit egészségesebb életet élne”.

A blog megemlíti: a győztes alkotás ünnepélyes bejelentésére ugyan augusztus elejéig még várni kell, de a döntőt június 9-én a Magyar Cukrász Ipartestület Székházában már megrendezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában