Programajánló

2022.07.07. 18:11

Sörrel, dobbal, kocsitolóversennyel - íme a 7 legjobb megyei program a hétvégére

Ezen a hétvégén a zene, a sör, a kreativitás, a csapatmunka és őseink hagyománya kerül fókuszba a Komárom-Esztergom megyei eseményeken. Nekünk már csak választani kell közülük.

Kemma.hu

1. Agora Zenei Esték - másodszor

Július 8-án, pénteken 19 órától újra zenével lesz tele a tér Tatabánya szívében. A zenepavilonnál az Agora Zenei Esték sorozat második állomásán ezúttal a Miskolci Illés Emlékzenekar ad koncertet. A banda kivételes helyzetben van: hiszen az Illés zenekar élő legendái – Szörényi Levente és Bródy János – támogatását és ajánlását is magukénak tudhatják. Az Illés slágerei ezúttal Tatabányán kínálnak alkalmat arra, hogy több generáció együtt szórakozhasson.

2. A mezítlábas futás megtanulható!

Mezítlábas és minimáltechnikás futás workshopra hívja az érdeklődőket az Egészségműhely július 9-én, szombaton 9-től 10.30 ig. A résztvevők Tatán, a Hősök terén találkoznak majd, de a helyszín az Öreg tó partja, várhatóan Kastély tér előtti füves rét lesz. Szó lesz a helyes bemelegítésről, a testtartásról és futótechnnikáról, a helyes nyújtásról, a beépített védelmekről, no meg a potenciális hibákról és azok megelőzéséről is. A jelentkezésnek feltétele a sérülésmentesség, a szervezők kérik, hogy a regisztrálók vékony és puha, rugalmas talpú cipőben, könnyű ruházatban, folyadékkal és jógamatraccal érkezzenek. A workshop maximális létszámát 8 főben határozták meg. A helyet pedig leőre utalással biztosíthatják maguknak a téma iránt érdeklődők.

3. Előbb a gyerekek, majd a felnőttek lehetnek kreatívok a Puskinban

Július 9-én, szombaton 9-13  óráig a tatabányai Puskin Művelődés Házban kreatív varrás foglalkozásra várja a gyerekeket a Forgó Orsók Foltvarró Klub. A kicsit békát és unikornist varrhatnak Tóthné Zsuzsa és Krüpl Edit segítségével. A résztvevők száma legfeljebb 10 fő.

Amikor a kicsit végeztek az alkotással, jönnek a nagyok. Ugyanitt ugyanis 13 órától 06 óráig a felnőtteké lesz a pálya, akik díszpárnahuzatot varrhatnak Krüpl Edittel és Tóthné Zsuzsával.

4. Látványos lesz a Nemzetközi Kocsitoló Fesztivál

A jármű szülőfaluja, Kocs immáron 22. alkalommal rendezi meg Nemzetközi Kocsitoló Verseny és Fesztivált. A rendezvény fő látványossága maga a kocsitoló verseny lesz, de emellett változatos programsorral készülnek a szervezők. Július 9-én, szombaton 10 órától a Fitbull Kutyaiskola tart bemutatót a Faluház mögötti területeten, majd 11.45-tól egy igazi bivalyhajtásnak lehetnek szemtanúi az érdeklődők. A 13 órai megnyitó után jön a fő attrakció: 14.45-től az óvodások kocsitoló versenye, majd 15 órától a felnőtteké a Gladiátor és az Amazon futammal. Nem is akármilyen résztvevőkkel. Aki inkább szöszmötölne, az a nagysátorban 15-18 óra között kézműves foglalkozásokon, a Faluház mögötti területen a Mesterségek bemutatóján vehet részt. A Faluház mögött lesz a kocsitoló verseny eredményhirdetése is: 19 órakor derül ki, kik voltak az idei megmérettetés legjobbjai. A nagyszínpadon délutántól gyerek- és felnőtteknek szóló műsorok, 20.31-tól Zaporozsec koncert, 22 órától pedig Dj Marák gondoskodnak a hangulatról.

Július 10-én, vasárnap 7 órától horgászverseny, 10 órától futóverseny 14 órától főzőverseny lesz. Az érdeklődőket délután óráig fotószínház, ugrálóvárak, a nagyszínpadon Zumba bemutató, néptánc bemutató, operett slágerek, mazsorett bemutató, gyerekműsor, 18 órától pedig Party Syndrom koncert várja, a Faluház mögött pedig lézerharc, airsoft célbalövés, népi játékpark és a főzőverseny utáni vendéglátás várja.

5. Most jó lesz Alsógallán

Július 9-én, szombaton 17 órától 18.30-ig a József Attila Művelődési Házban a A Most jó zenekar lép fel. A tatabányai klubkoncertre ismert slágerekkel és saját dalokkal – akusztikus folk és pop zenével érkeznek az előadók.

6. Négy év után újra lesz örömdobolás Majkon

Majkon a Kamalduli remeteségben a Csodaszarvas Dobkörrel újra örömdobolhatunk négy hosszú év után július 10-én, vasárnap 15 órától 16.30-ig.
A kötetlen örömdobolásnak nincs más célja, mint hogy a résztvevők érezzék magunkat jól, doboljanak és énekeljünk együtt ősi hagyományokra épülő (sámán, táltos, regös) dalokat szakrális dobok (sámán, táltos) kíséretében.

Ülj be közénk, velünk együtt dobolhatsz, énekelhetsz, vagy csak nézel és hallgatsz bennünket, te döntöd el, hogyan teszel. Ha már van dobod hozd magaddal, de ha nincs mi viszünk mindig magunkkal többet is, hogy te is bármelyiket kipróbáljad.

– invitálnak a szervezől, hozzátéve, hogy a részvételhez nem kell előképzettség, végzettség vagy beavatás, és felnőtteket, gyerekeket egyaránt várnak közelről és messziről.

7. Nemzetiségi és Sörfesztivál lesz KörnyénNem akármilyen ingyenes programmal és fellépőkkel rukkol elő az idei Nemzetiségi és Sörfesztivál Környén. Július 8-án, 9-én és 10-én, azaz péntektől vasárnapig folyik majd a sör és emelkedik a hangulat. Lesz ébresztő és térzene, foci torna, horgászverseny, kenuzás és kajakozás a tavon, színpadi produkciók, koncertek, utcabál, de még tűzijáték is.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában