Elképesztő

2022.08.07. 09:33

Videón az M1-es szlalombajnoka: a leállósávot is magáénak érezve furakodott a dugóban

Kemma.hu

Forrás: Magyar Közút/Instagram

A Magyar Közút Zrt. újabb, A legostobább sofőrök nagykönyvébe való videóval örvendeztette meg a követőit az Instagram oldalán. A felvétel az M1-es autópályán készült, ahol hatalmas dugó alakult ki éppen. A leállósávban mindeközben egy vészvillogós autó vesztegelt, igaz, szabálytalanul, hiszen nem használta az elakadásjelző háromszöget, a sofőrön pedig láthatóan nem volt láthatósági mellény az út szélén.

Emberünk ebbe a helyzetbe érkezett meg, a leállósávon előzve a dugóban araszoló kocsisort. Az utánfutós kisteherrel a műszaki hibás autóhoz érve egy huszárvágással, azaz dupla sávváltással máris a belső sávban termett, hogy onnan ismét dopla sávváltással a leállósávba „ugorjon vissza”.

Mit ne tegyél, ha dugó van egy baleset miatt egy gyorsforgalmi úton? Például ne a leállósávon próbálj meg előrébb jutni…

– írta a posztban a Magyar Közút, indokolva, hogy ez egyrészt szabálytalan, másrészt veszélyes is, hiszen, ha ott tényleg egy műszaki hibás autó van, akkor ott is baleset történhet.

Mint az a felvételen látszik, a videó főszereplője hiába távozott „angolosan” a helyszínről, nem sokáig tudott cikk-cakkozni, hiszen a nyomában voltak a rendőrök. A Magyar Közút a bejegyzés végén még megemlítette, hogy a leállósáv szabálytalan használata bizony százezres bírságot ér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!