Pezsdítő ritmusok

2022.08.09. 15:35

A riói karneválok hangulatát is megidézték Oroszlányban

“Egy kis mozgás, mindenkinek kell!”– így szólt az oroszlányi program szlogenje, és hogy ez mennyire volt találó, arra a közönség szűnni nem akaró tapsvihara a legjobb bizonyíték.

W. Zs.

A Riói karneválok hangulatát idézték meg a budapesti táncosok

Forrás: beküldött

A Zenés nyári találkozások legutóbbi rendezvénye rendhagyóra sikerült, de a közönség ezt egy cseppet sem bánta. A zene mellett a tánc is fontos szerepet kapott a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár szabadtéri színpadán. Ugyan egymást váltotta a fellépők sora, de a közönség bátrabbik fele élhetett is a lehetőséggel, és színpadra léphetett egy-két mozdulat erejéig.

Volt, aki az öltözék miatt izgult, mert utcai viselete nem éppen passzolt a könnyed mozdulatokhoz, de érkeztek felkészült “versenyzők” is. Utóbbiak sportruhát öltve vették fel a zumbásokkal a ritmust. Amelyet Csiszár Anita és csapata alapozott meg. 

Szerintem a zumba azon sportok egyike, ami könnyen felállít valakit a fotelből.

– állítja Anita, aki 29 éve táncol, ebből több mint 10 éve kezdett el zumbázni. Szerinte egyetlen szóban összefoglalható, mit jelent neki a mozgásforma, és az a szabadság. A mosolygós és életörömtől sugárzó Anita azt üzente a kételkedőknek, aki nem hiszi, péntekenként 17 órától saját szemével is meggyőződhet róla a Zumba Fitness próbákon a Kölcsey-központban. A programot végül a bányászváros másik zumbás csoportja, Bársony Biankáék zárták.

zumba oroszlány

Csiszár Anita és zumbásai léptek színpadra elsőként
Forrás: 24 Óra

A két helyi csoport között pedig a budapesti Reinas del Ritmo show műsora kápráztatta el az érdeklődőket. A táncosnők produkciói életre keltették a csodálatos latin zene- és tánckultúrát. Bemutatták a Brazília-szerte ismert axé és karneváli szamba koreográfiákat, továbbá a kubai életérzésnek is helyt adva, a salsa és reggaeton világába is elkalauzolták a közönséget.

A látványos show-t két férfi művész capoeira (akrobatikus harcbemutató) és maculele (harcitánc) előadása tette teljessé. A csoport a számos táncstílus és látványos akrobatikus elem bemutatása mellett arra is ügyelt, hogy a színpad előtt álldogáló közönséget is bevonja az előadásba. Így kerekedett érdekes és vérbeli sportos program a Zenés nyári találkozásokból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában