Labdarúgás

2022.08.13. 14:43

Öt mérkőzéssel kezdődik meg vasárnap a Megye II.

A megszokottnál több az újonccsapat.

Herczeg István

A Mocsa (feketében) kisbéri rangadóval kezd

Fotó: Zantleitner I.

A megyei másodosztályú bajnokság is kezdetét veszi a hétvégén, de csak öt mérkőzéssel. A legfőbb változás az előző szezonhoz képest, hogy idén csak 15 alakulat indul el, miután a Bajót és a Pilismarót visszalépett a küzdelmektől, a Bana pedig kiesett. 

Tele leszünk újoncokkal, hiszen a Baj, a Bakonysárkány, a Dunaszentmiklós és a Zsámbék II. feljutott, a Nagyigmánd kiesett, a Császár és az Ete pedig közös csapatot indít Császár-Ete néven. Az újoncok közül a Baj Piliscsévre látogat, a Dunaszentmiklós pedig éppen a Császár-Ete csapatát fogadja. Mindkét találkozó háromesélyes, hiszen egyelőre nehéz megjósolni, hogy mire lehet számítani a csapatoktól. A Bakonysárkány számára kevésbé újdonság a másodosztály, hiszen nemrégiben már szerepeltek itt, most az Ács ellen kezdenek. 

Mindkét alakulat pályára lépett már tétmeccsen: a megyei kupában az Ács továbbjutott, míg a Bakonysárkány búcsúzott. A megyei első osztályból kieső Nagyigmánd az igencsak megerősödő Lábatlant látja majd vendégül, ez lehet a forduló rangadója. A vendégeknél a korábban a Csolnokot irányító Karcagi Pál ült le a kispadra. A forduló legkorábbi mérkőzése is rangadónak illik be, hiszen a Mocsa Kisbérre látogat. Itt mindkét gárda jól szerepelt az előző szezonban és a felsőházban végzett. A Gyermely–Tokod és a Csolnok–Ászár találkozókat elhalasztották. A Gyermely–Tokod SE mérkőzést október 22-én, a Csolnoki SZSE-Ászár KSE találkozót pedig december 4-én rendezik. A szabadnapos a Zsámbék II. H. I.

Eurotrade Solar Megyei II. osztály, 1. forduló
Kisbéri SSE-Mocsa KSE
Vasárnap, 17 óra

Piliscsévi SE–Baj KSE
Dunaszentmiklósi SE–Császár-Ete
Bakonysárkányi SE–Ácsi Kinizsi SC
Nagyigmándi KSK–Lábatlani ESE 
Vasárnap, 18 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában