Borlovagok

2022.08.14. 18:14

Lovagokat avattak Komáromban a felvonulás után (fotók)

A borlovagok jeles ünnepségét tartották Komáromban.

K. D.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Mazsorettek és egy zenekar is várakozott szombaton kora délután a Brigetio Öröksége Látogatóközpont előtt. Itt gyülekeztek ugyanis az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátus tagjai, akik felvételi és előlépési ünnepséget rendeztek Komáromban. Kis idő múlva a rendőrök is megérkeztek, hiszen a borlovagok az ő felvezetésükkel, a zenekar és a Tatabányai Bányász Mazsorett Csoport kíséretében indultak útjukra a város utcáin. 

Sok járókelő állt meg a menet láttán érdeklődve, sorra készültek a videók, fotók a felvonulásról. Az autósok sem türelmetlenkedtek, nyugodtan várták, hogy a menet továbbhaladjon. A borlovagok a Jézus Szíve-katolikus templomhoz tartottak, ahol ünnepi misén vettek részt. 

Később a lovagrendi avatási és előlépési szertartás következett. A nap ezt követően sem ért véget. A borlovagok ezúttal a Csillagerődbe látogattak el, ahol megtekintették a Szépművészeti Múzeum egyedülálló gipszmásolati gyűjteményét is. Az estét pálinkakóstoló, majd gálavacsora zárta. 
A hónap végén Győrben találkoznak a borlovagok, ezt követően, szeptemberben pedig Sopronban, ahol szintén előlépési és avatási ünnepség, majd lovagi vacsora lesz a program.

 

Címkék#borlovagok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában