Vádemelés

2022.08.17. 14:00

Ház kerítésének csapódott az ittas BMW-s Szőlősön, nem először vezetett piásan (fotók)

Az ittas vezetés miatt már kétszer büntetett férfi ismét ivott és egy ház kerítésének csapódott Vértesszőlősön.

Kemma.hu

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Ittas járművezetés vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai  Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki közepes fokban ittas állapotban letért az úttestről és egy kerítésnek ütközött Vértesszőlősön. Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség szóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a különös visszaeső férfit börtönbüntetésre, közúti járművezetéstől eltiltásra és közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a férfi február 24-én Vértesszőlős területén közepes fokú ittas állapotban vezette a  személygépkocsit. A sofőr a közlekedése során a Határ út-Szanatórium út-Csülök út négyágú kereszteződésében ittassága miatt nem tartott jobbra, ezért áttért a bal oldali forgalmi sávba, majd fékezése ellenére az úttestről letért és a füves útpadkán keresztül egy kerítésnek ütközött a kocsijával.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfi ittas járművezetés miatt kétszer volt büntetve, legutóbb a bíróság 2016-ban a járművezetéstől eltiltás és a közügyektől eltiltás mellett szabadságvesztésre ítélte, ebből 2018-ban szabadult feltételes kedvezménnyel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!