Siker

2022.08.22. 10:27

Európa-bajnoki aranyat nyert a kisbériek tehetséges súlyemelője

A mezőny élén végzett a kisbéri versenyző, Zsédely Szabolcs.

Raffael Veronika

Imrő Dezső versenyzőjével, Zsédely Szabolccsal és az Európa-bajnoki aranyéremmel.

Fotó: Imrő Dezső

A kilencfős válogatott csapatból több megyei versenyző képviselte hazánkat a Lengyelországi Raszyinban tartott U15-ös és U17-es súlyemelő Eb versenyein: Zsédely Szabolcs az U15-ös korosztály 96 kilogrammos súlycsoportjában, valamint Mánomics Gergő az U17-es korosztály +102 kilogrammos súlycsoportjában. A Vállalkozók SE versenyzőit edzőjük Imrő Dezső a versenyhét előtt már az első hat helyre prognosztizálta, amit a fiatal súlyemelők be is igazoltak.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő közösségi oldalán gratulált a fiatal tehetségnek.

Zsédely Szabolcs súlycsoportja elsőjeként végzett, így a dobogó legfelső fokára állhatott 105 kilogrammos szakítással. A versenyző lökésben mindhárom gyakorlatát elrontotta kezdősúlyán, így összetettben helyezetlen maradt. Az egyesület másik versenyzője is előkelő helyen végzett: Mánomics Gergő a hetedik lett súlycsoportjában 115 kilogrammos szakításban. Lökésben 148 kilogrammal pedig a hatodik helyet érte el, így összetettben 263 kilogrammal a hatodik pontszerző helyen végzett.

Mánomics Gergő előkelő helyen, hatodikként végzett.
Fotós: (Facebook/Kisbér sportja)

Az Európa-bajnokságon a megyéből Stavarsz Ádám, a Tatabányai SC U17-es versenyzője is indult: a 73 kilósok között 241 kg-os összetett eredménnyel tizedikként végzett, míg a fogásnemi sorrendben 111 kilóval kilencedikként, 130-mal pedig tizenegyedikként zárt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában